Back to Question Center
0

Semalt presenterar stora typer av Google Analytics-filter

1 answers:

Google Analytics-filtret är ett utmärkt sätt att ändra och ändra data inom alla sidvisningar på din webbplats. De kan användas för att inkludera och utesluta information och att göra faktiska ändringar i hur uppgifterna kommer att se ut i dina Google Analytics-rapporter. Dessutom hjälper filtren oss att omvandla informationen så att dess råform ändras till den anpassade formen och det motsvarar användarnas förväntningar. Som ett resultat får du gott om chanser att växa ditt företag på internet, och Google Analytics kan tillämpa filter från en sidavisning till en annan så att webbplatsens avvisningsfrekvens minskar i stor utsträckning. När uppgifterna har bearbetats fullständigt kan du se de slutliga resultaten i användargränsspecifika rapporter från ditt Google Analytics-konto.

Ivan Konovalov, Semalt Customer Success Manager, beskriver nedan de stora typerna av Google Analytics-filter:

Spambotfilter

Den första kategorin är spambotfilter. Det är den mest fantastiska och otroliga typen, och det är lätt att kolla in sidan Visa inställningar. För detta bör du besöka admin-sektionen och leta efter alternativet Botfilter. Klicka på det här alternativet och skapa filter för alla misstänkta IP-adresser. Se till att du blir av med edderkopperna och bots med det här alternativet och markera rutan Aktivera innan du stänger fönstret. Spambot filter hjälper dig att bli av med robotar och spindlar och säkerställa kvaliteten på din webbplats trafik .

Exkludera interna IP

Ett annat alternativ är att du ska utesluta de interna IP-adresserna och alla IP-adresser som ser misstänkt ut för dig. Det kan göras från ditt Google Analytics-konto. Gå till kontot och öppna visningsinställningarna alternativet. Här ser du alternativet Skapa filter som du måste klicka för att skapa nya filter för din webbplats.

För det första måste du bestämma om du vill bygga nya filter eller vill tillämpa tidigare filter på din webbplats. När du väl har bestämt det, är nästa alternativ att ha ett tillräckligt antal filter och tillämpa dem på så många sidor som möjligt. Klicka på alternativet Välj när du har skapat filtren och det är dags att applicera dem på din webbplats. Samtidigt är det viktigt att känna skillnaden mellan fördefinierade filter och anpassade filter. För din lätthet kan vi säga att förinställda filter är de specifika typerna av mallar som du kan använda för att automatiskt skapa filter. Å andra sidan tillåter de anpassade filtren dig att anpassa och ändra inställningarna för dina filter innan de aktiveras.

Tvinga varje webbadress till små bokstäver

Det är ett viktigt steg och bör inte ignoreras utan kostnad. Du bör tvinga webbadresserna från stora bokstäver till små bokstäver och justera deras inställningar enligt regler och bestämmelser i Google Analytics. Om du har gott om sidor med olika webbadresser måste du konvertera dem till lägre priser så snart som möjligt. Låt dem inte dyka upp i sökmotorns resultat till eller om du inte har sänkt dem.

Slutliga tankar

När du har justerat ovanstående inställningar och tillämpat filtret i enlighet därmed, börjar kvaliteten på din webbplatstrafik börja förbättras. Filtret ska endast implementeras till webbplatsen när det drabbas av misstänkta eller anonyma IP-adresser. Annars är det inte nödvändigt att aktivera filtret Source .

November 24, 2017