Back to Question Center
0

Semalt ger tips om hur man hanterar Google Analytics Referrer Spam

1 answers:

Vanligtvis är Google Analytics-referens spam skräppost som uppstår när hackare försöker skickadata till ditt Google Analytics-konto genom att använda API: n för Google Analytics-datasamling som vanligtvis kallas mätprotokollet.I verklig bemärkelse är detta inte verklig trafik till din webbplats. De är dock falska trafikförfrågningar skickade till din webbplats med en bot av vissasnäll och gillar det eller inte, de kommer att dyka upp i dina hänvisningar.

Michael Brown, kundsucceschef för Semalt ,säger att det inte är orsaken till förtvivlan. Först och främst måste du veta att din webbplats inte är målmedvetet. Hackarnaskapar bara falska id och skickar dig falska trafikförfrågningar - web hosting in iis 7. Det är inget personligt men kan vara ganska irriterande.

Google har tagit initiativ till att hjälpa till med problemet. Allt du behöver göra ärgå till dina visningsinställningar på administratörsgränssnittet, bläddra ner till Bot-filtrering och kolla på alternativet, "Ta bort alla träffar från kända botsoch spindlar. ' Detta är inte en långsiktig lösning, men eftersom falska hänvisningar kommer dyka upp varje dag.

En annan lösning du kan prova är filter med avsikt att exkluderahänvisnings..Detta innebär att du går till admin sektionen, och sedan går till filter. Här kan du ställa in ett filter som kallas referensbaserad uteslutningsfilter. Detta uppnås genom att klicka på Lägg till filter, välja Anpassad typ och sedan skriva domännamn påfiltermönstersektionen.

Även om du kan ladda din webbplats fullständigt med uteslutningsfilter, just nuEn ny referensdomän visas, du måste skapa nya uteslutningar och ta bort sina gamla. Du kan också vara överväldigad medantal filter som du måste hantera.

Detta ber om frågan, kan jag automatisera filter? Svaret är ja, du kan gåden vägen. Ett bra exempel på en sådan tjänst är Referrer Spam Blocker. Det är en bra tjänst eftersom den ansluter sin plattform till dinGoogle Analytics-konto, väljer sedan den vy du vill ha din webbplats skyddad mot. De lägger följaktligen till exclusion filter tilldina åsikter.

Så mycket som det här är en attraktiv lösning, kan du inte använda den för de flesta företagkunder eftersom de har strikta regler för hur deras SaaS-tjänster kan nås av tredje part. Som för tillfället är detta en gratis tjänst,men så småningom är de bundna att bli offer för deras framgång och genomföra en modell för prissättning, vilket kanske inte är av intresse för dinklient.

Filtrering kommer ändå bara att få hittills, och automatiserade tjänster tenderar inteatt vara pålitlig på lång sikt. Detta lämnar datainsamlingstangenterna. Med det här alternativet filtreras dina uppgifter, och Google Analytics kommer endast att visasbehåll trafiken som uppfyller dina anpassade dimensioner. Det är en unik metod som inte kommer att påverkas av spammare. Det är också säkert ochpålitlig, utan att behöva någon teknisk kunskap för att ställa upp den. Detta gör det till det bästa alternativet för ditt Google Analytics-konto.

November 23, 2017