Back to Question Center
0

Semalt Expert: Surefire sätt att skydda en webbplats från hackare

1 answers:

De flesta tror att deras hemsida inte har något att ha hackat. En webbplats kan varaäventyras av en hacker för att använda servern för att skicka spam eller använda den som en tillfällig server för att vara värd för olagliga filer. Hackers mål webbplatsservrar till mina bitcoins, fungera som botnets eller efterfrågan på ransomware. Hackers använder automatiska skript för att bryta internet i ett försök attutnyttja sårbarheter i programvaran - horse racing hats.

Nedan följer några av de tips som utarbetats av Igor Gamanenko, the Semalt Customer Success Manager, för att skydda dig och din webbplats.

Uppdaterad mjukvara

Serverprogramvaran och eventuell supportprogramvara bör uppdateras regelbundet.Eventuell sårbarhet i mjukvaran ger hackare ett enklare smutthål att manipulera och manifestera sina sjuka motiv. Om ett webbhotell hanterardin webbplats, då har du inget att oroa dig för eftersom värdfirman bör ta hand om webbsäkerheten. Alla tredjepartsprogram ska varauppdateras regelbundet för att tillämpa nya säkerhetspatchar.

SQL-injektion

Hackers använder injektionsattacker för att manipulera en webbplatsens databas. Med standardTransact SQL gör det enklare att utan tvekan införa skadliga koder i en fråga som kan användas för att manipulera tabeller eller radera data. TillUndvik detta, använd alltid parametrerade frågor som den som beskrivs nedan:

$ stmt = $ pdo-> förbereda ('VÄLJ * FRÅN tabell WHERE kolumn =: värde');

$ stmt-> exekvera (array ('value' => $ parameter));

Cross-site scripting

Dessa former av attacker injicerar skurkliga JavaScript-koder i webbsidan, vilkenkörs på webbläsare anonymt och kan ändra webbinnehållet, eller stjäla känslig information för att skicka tillbaka till hackaren..En hemsidaAdministratören måste se till att användare inte kan injicera JavaScript-innehåll på din sida. Använda verktyg som Content SecurityPolicy styr webbläsaren för att begränsa hur och vad JavaScript körs på sidan.

Felmeddelanden

Webbplatsadministratören bör vara försiktig med informationen som visas i dinfelmeddelanden. Ange endast begränsade fel för användarna, för att säkerställa att de inte ger ut hemliga data på dina servrar, till exempellösenord eller API-nycklar.

Lösenord

Det är oerhört viktigt att använda komplexa lösenord för att komma åt dina servrar ellerwebbplatser admin avsnitt. Användare bör också uppmuntras att använda starka lösenord för att säkra sina konton. En kombination av stor bokstav,små bokstäver, siffror och specialtecken utgör ett säkert lösenord. Lösenorden ska lagras med hjälp av hashingalgoritmen. Hemsidasäkerhet kan förbättras genom att använda ett nytt och unikt salt per lösenord.

Filuppladdningar

För att förhindra ett hackningsförsök är det lämpligt att undvika direktåtkomst för uppladdningfiler. Varje fil som laddas upp till din webbplats bör lagras i en separat mapp utanför Webroot. Ett annat manus ska varaskapad för att hämta filerna från den privata mappen och använda dem till webbläsaren.

HTTPS

Det är ett protokoll som ger säkerhet över nätet. Det garanterar användarna detDe åtkomst till servern som de förväntar sig och att ingen hackare kan fånga upp innehållet de transiterar. En webbplats som stöder krediteringkort eller andra betalningsblanketter ska använda autentiska cookies skickade med någon användarförfrågan. Detta bidrar till att verifiera begärandena sålåsbortattacker.

Använd säkerhetsverktyg för webbplatser

När du har utfört alla ovanstående åtgärder är det att testa din webbplatssäkerhetavgörande. Det går bäst ut genom att använda penetrationstestverktyg, som inkluderar Netsparker, OpenVAS, Security Headers.io och Xenotix XSSExploit Framework. Resultaten av att använda verktygen presenterar ett brett spektrum av potentiella problem och möjliga avancerade lösningar.

November 23, 2017