Back to Question Center
0

Semalt Expert förklarar skillnaden mellan skrivbordet SEO och mobil SEO

1 answers:

I digital marknadsföring anser de flesta SEO-strategier inte de enheter som besökarnaanvänd för att nå webbplatsen. De flesta företag glömmer snabbt att optimera sina webbplatser för mobiltelefonens prestanda när de utför sinawebbutveckling. Nya studier har visat att mobiltelefoner byter ut stationära datorer vid surfning på internet med 4%. Dessutom,Många av sökmotorns trafik kommer från mobiltelefoner, inte stationära datorer som tidigare - computer network design companies.

Vissa företag tar upp denna fördel för att fylla i marknadsgapet. Till exempel,de flesta individer använder mobiltelefoner för att surfa på internet. I januari i år gjorde Google det klart att ett av sätten på deras algoritmrankas webbplatser är hur mobila webbplatser svarar.

Sökmotoroptimering innebär att sikten på en webbplats på nätet ökar.Sökmotorer deltar i denna process. De flesta av deras kriterier inkluderar att skapa mobila vänliga webbplatser. Från en webbutvecklaresynvinkel, mest SEO taktik för mobilvänliga webbplatser fungerar helt annorlunda än hur skrivbordsversionen fungerar.

Mobile SEO skiljer sig från den typiska stationära SEO. Experten av Semalt Digital Services, Ross Barber förklarar aspekterna av denna differentiering.

  • Lokalisering av resultat..Google lägger med avsikt lokala resultat högre för mobilenenheter. Denna förbättring gör lokala SEO perfekt lämpliga för mobil webbplats. Geo-modifierade sökningar kan nå mobila enheter snabbare ände kommer till stationära datorer. Samtidigt kan liknande inställningar på ett skrivbord leda till dubbletter på flera domäner. Som ett resultat mestföretag ignorerar denna skillnad. Du kan dock dra nytta av detta genom att använda kanoniska domäner för din skrivbordssida. På samma gång,optimering av innehåll på din mobil webbplats kommer att återställa din länk och sida auktoritet med 301 omdirigeringar.
  • Kort-till-handlingsknappar kartläggning. De flesta webbplatsanvändare går till en webbplats för information ellerinköp. Mobiltelefoner kräver stora utrustade knappar. Den här funktionen låter smartphoneanvändare inte ha problem med sin pekskärminmatning. En muspekare kan emellertid skilja på nära avstånd och klicka på varje lämpligt.
  • Innehåll. I alla digitala marknadsföringsuppgifter är nyckelord och innehåll viktiga idéer.Sökmotoroptimering handlar om nyckelord och innehåll. Det är dock inte sättet att placera sökord på en mobilwebbplatsdet går på en skrivbordssida. Till exempel kräver skrivbord varumärkesrelevans och informationsdekning. Av denna anledning kan skrivbordsinnehållupp till 1000 ord och vara i en mindre typsnitt för att införliva innehållet vackert. Detta är dock inte fallet för mobilvänligawebbplatser. Telefonbläsare fungerar bäst med de stora teckensnitt och innehåll som sträcker sig från 300 ord till 700 ord.

Slutsats

Många företag misslyckas med att föra in mobila vänliga initiativ när de sätter upp sinawebbplatser. Det finns många sätt på vilka mobil SEO skiljer sig från skrivbordet SEO. Till exempel antar mobil SEO-tekniken att använda mindreinnehåll i stora teckensnitt som är motsatt till vad Google vill från innehållsinläggningen på stationär dator. Många företag som gjortderas webbplatser mobilvänliga skördar redan fördelarna med denna strategi. Därför kan dessa skillnader hjälpa dina SEO-kampanjerför att öka utbredningen och få fler besökare från mobila enheter.

November 23, 2017