Back to Question Center
0

Semalt avslöjar skillnaden mellan SEO och SMM

1 answers:

De flesta företag vill ha framgång i marknadsföring på nätet. Men för att lyckas ionline marknadsföring, man behöver några digitala era tekniker som SEO och SMM. De två teknikerna kan låta samma till en entreprenörvem är inte bekant med området för digital marknadsföring. Till exempel kan SEO involvera sökordsökningar medan sociala mediermarknadsföring innebär betalade annonser. De två taktiken kan vara till nytta för de flesta online-företag, särskilt om man vet skillnaden.

Jason Adler, kundsucceschef för Semalt Digital Services, presenterar några viktiga punkter som kan skilja SEO från SMM:

Sökmotoroptimering (SEO).

Det här är taktik i webbutveckling som syftar till att öka synligheten avDin webbplats på sökmotorerna, särskilt när en nyckel i en sökfråga. SEO kombinerar många on-site och off-site faktorer att fåtrafik från sökmotorer. För en digital marknadsförare. Målet med någon framgångsrik SEO-kampanj är att få en bra plats i rankningenav sökmotorresultat för en viss uppsättning sökord. Detta är viktigt eftersom du kan besegra din konkurrent, få ny kvalitetstrafikoch viktigast av allt, öka konverteringarna. SEO innebär användning av strategier som:

  • Nyckelord sökning
  • Webbdesign
  • Innehållsbyggnad
  • Länkar
  • Verktygsautomatik

Search Engine Marketing (SEM) är ett annat sätt att marknadsföra online.SEM är sponsrad notering. Det innebär att placera riktade annonser på användarens organiska sökresultatsidor..Förfarandet innefattarbudgivning. Vissa personer med viss demografi kommer att se din annons under en viss period. Denna metod används allmänt på grund av dess sömlösabetal-till-klickautomatisering.

Social Media Marketing (SMM).

Medan SEO samlar trafik via sökmotorer, är SMM ännu en digitalmarknadsföring taktik. SMM använder strikt social media som kriterier för att få online kunder. Sociala medier riktar sig framåtriktat socialtnätverkssajter som Facebook, Twitter, Tumblr, Pinterest och LinkedIn. Marknadsförare på detta område ökar en märkesmedvetenhet, samlare-postmeddelanden, få länkar och förbättra sina vinstmarginaler med de många sätt som finns tillgängliga för sociala medier. Till exempel har Facebook enstrategi för betalda annonser. Dessa annonser kommer att rikta sig till en viss demografisk som korrekt har ställts in av dig. Annan marknadsföring på nätetkanaler i sociala medier inkluderar:

  • Twitter annonser
  • Videor som YouTube eller Vimeo
  • LinkedIn följer
  • Bilddelning som i Instagram och Pinterest.

Traditionellt uppnår både SEO och SMM-mål kunderna för en webbplats. Trotsskillnaden, de ökar också varumärkeskännandet till potentiella konsumenter. Å andra sidan omvandlingen av en besökare till enkunden är inte helt beroende av dem. Andra faktorer som webbdesign träder i kraft.

Slutsats

Företag som vill bli framgångsrika på nätet behöver digital marknadsföring,Villkoren som sökmotoroptimering (SEO) och Social Media Marketing (SMM) kan bli förvirrande. Både SEO och SMM är digital marknadsföringtekniker. För det mesta syftar de till att öka varumärkessynligheten och viktigast av allt att få nya kunder online. Men de två ärannorlunda i hur de fungerar. Till exempel innebär SEO att öka synligheten i de stora sökmotorerna medan SMM betyder ökandevarumärkeskännedom med sociala medier. Genom att förstå deras skillnader är båda taktiken nödvändiga och kan ge långsiktiga fördelartill ett företag när det genomförs korrekt Source .

November 23, 2017