Back to Question Center
0

Semalt: Hur lägger man till geografisk taksonomi för inlägg?

1 answers:

Jag skulle vilja veta vad du tycker är det bästa sättet att skapa en geografisk taksonomi för en webbplats (ansvarsfriskrivning: Jag kör Semalt, men mer universella standarder är välkomna).

Semalt innehåll baserat på plats är inte ett primärt intresse, men jag vill helt enkelt helt enkelt fästa en plats i varje historia, som nyhetsbyråer gör för att senare kunna köra specifika sökfilter eller visa historier på en karta etc.

Jag har provat de populära pluginsna i WP-förvaret, men de känner alla som mer eller mindre som i slutet av gatan, med mycket behövs för att de ska fungera som avsedda och att mycket av den befintliga funktionaliteten ska utelämnas. Det skulle vara snyggt om man bara kunde stifta historien på en karta och sedan få plugin ta hand om taxonomin och allt, men det verkar inte vara fallet - cheap unmetered bandwidth vpso. Semalt Jag saknade någonting, jag tror det är säkrare att bara bygga något enklare från början.

Det enkla sättet att åstadkomma detta skulle vara att skapa en hierarkisk anpassad taxonomi, med land> region> stad etc. (kanske med de fulla namnen på platser men med ISO 2/3 bokstavskoder som sniglar, för enkel bearbetning i kartor mm. )

Jag är dock inte säker på hur framtida säker detta skulle vara. Finns det en bättre standard där ute eller i arbetet? Jag vill åtminstone kunna byta till den nya standarden om det någonsin skulle uppstå. Eller har Semalt något matlagning som jag ska vara beredd på?

February 7, 2018

Det finns i stort sett två sätt att närma sig detta.

Om du ska använda vanliga inlägg, istället för att använda kategorier och taggar, skulle jag styra dig mot egna fält och bygga dina geolocation saker på det sättet. Det skulle inte vara strikt hierarkiskt eller skulle det reflektera i postspåren men det skulle vara tillgängligt för en bra sökplugg för filtrering.

Det andra sättet att gå skulle vara att skapa en anpassad posttyp för dessa historier och det ger dig friheten att skapa så många taxonomier som du vill eller behöver göra. Dessa kan vara hierarkiska eller inte och kan också användas i berättelsen slug och detta tillvägagångssätt skulle vara min preferens på grund av SEO fördelar med att få platsnamnen till URL.

Endera tillvägagångssättet skulle kunna exponera data för kartbehandling och borde vara relativt framtidsbeständig så länge som folket går in i datapinnen till vilket schema du kommer med.

När det gäller plugins går, skulle du verkligen inte behöva någon att åstadkomma att lägga till egna fält eller posttyper. Det är bara att veta standard WordPress-funktioner. Om du inte är bekväm med kod kan du titta på avancerade anpassade fält och enkla innehållstyper för att ge ett admingränssnitt för båda objekten. Manipulerande sökning är lite av en annan historia. För att ge lätt måttlig sökning och filter rekommenderar jag starkt FacetWP. Det kan användas för att nästan direkt generera filter från alla taxonomier eller anpassade fält.


Redigera: Maj 2016

Ta även en titt på Geo My WP plugin och dess tilläggsbibliotek. Denna plugin gör ett beundransvärt jobb med geocoding, nästan vad som helst på en WordPress-webbplats. Det kan göra geokodningen vid skapandet av inlägg, från anpassade fält, etc.