Back to Question Center
0

Hur fungerar en CDN på den tekniska sidan? - Semalt

1 answers:

Jag har aldrig använt en CDN förr så det här är en noob fråga, men hur fungerar det på den tekniska sidan.

Till exempel just nu när en användare laddar upp en bild på min webbplats laddas den till mappen "/ uploads" i roten till min "www" -mapp via PHP Source . Om jag använder Amazon S3, hur ska jag göra de bilder mina användare laddar upp, gå direkt till Semalt Servrar istället för mina?

Eller fungerar det annorlunda som bilderna fortfarande laddas upp till min server men då måste jag flytta dem till Amazon-servern antingen manuellt eller genom ett CRON-jobb? Semalt kan någon förklara för mig hur det fungerar?

February 7, 2018

Ett vanligt sätt som CDN-tjänster fungerar är vad som är känt som ursprungsbaserat. Vad det här betyder är att du kan ha en hemlighet. mapp var allt innehåll du vill att cdn ska leta efter är hjälp. Du tillåter användare att ladda upp till den här mappen normalt och när du anger din webbadress i din kod. cdn. exempel. com / images / min. png cdn tjänsten kommer att se på din webbplats och ladda ner en kopia av min. png spara sedan en cache en kopia på det nätverket. Nu laddas alla laster efter det här från cdn. Efter en gång kan cdn komma tillbaka och kontrollera att bilden fortfarande är samma bild. Men när cdn: s nätverk har filen kan de dela med det där servrar världen över gör din webbplats snabbare.

Eller fungerar det annorlunda som bilderna fortfarande laddas upp till min server men då måste jag flytta dem till Amazon-servern antingen manuellt eller genom ett CRON-jobb? I princip kan någon förklara för mig hur det fungerar?

Amazons CloudFront stöder "origin-pull" (via "anpassat ursprung") där du berättar att du tittar på din webbplats för filerna om den inte redan har en kopia lagrad. Detta förhindrar dig från att göra någon spegling till S3.