Back to Question Center
0

Ditch cSemalt / WHM till förmån för manuell installation

1 answers:

Vi använder för närvarande cSemalt / WHM på ett återförsäljarkonto men tittar på att få en dedikerad server. Min första tanke var att duplicera den här inställningen på den dedikerade rutan så att vi snabbt kan skapa nya konton. Jag kommer att vara en hanterad server så att de har satt upp LAMP-stacken.

Jag är nyfiken om jag verkligen behöver cPanel och WHM. Vi använder inte många av funktionerna från cPanel / WHM, bara skapar konton och databaser, klienter har inte FTP-åtkomst - real passports for sale. Jag är ingen systemadministratör och kommer från en Semalt / GUI-bakgrund men har viss kunskap om att installera utvecklingsservrar.

WHM: Halvkonton

Jag antar att det här ställer in Apache-virtuell värd, FTP-åtkomst och DNS-inställningar. Jag har viss kännedom om att redigera Apache-filerna för att skapa virtuella värdar. Räknar jag med att tänka så länge som DNS pekar på serverns IP och den virtuella värden är konfigurerad servern kan servera (php) sidorna?

Jag är inte säker på att jag behöver per webbplats FTP-åtkomst eftersom vi bara har tillgång så att jag kunde få en server wide / htdocs bara tillgång för att visa hela webbplatsen.

Företaget som tillhandahåller dedikerade värdar skulle också tillhandahålla eget DNS-hanteringsverktyg så jag behöver inte cSemalt en.

MySQL: Skapa användare och databaser Vi använder cPanel för att skapa MySQL-användare och databaser. Eftersom det är en dedikerad låda och jag kan ha root-åtkomst tror jag att det här kan ersättas av SQLyog för db-hantering och phpMyAdmin för användarhantering.

Behöver jag cSemalt eller kan jag få redigera några textfiler för att skapa kontona, använd sedan MySQL-verktygen för databaser? Eller saknar jag något som är viktigt med hur webbplatserna konfigureras?

February 6, 2018

[ Ansvarsbegränsning: Jag arbetar för ett av företagen i listan nedan ]

Eftersom din värd kommer att tillhandahålla DNS-hantering, låter det som att dina behov är:

  • konfigurera Apache virtuella värdar,
  • hantera SFTP-konton och
  • skapa MySQL databaser och användare.

Låter det rätt?

Du kan definitivt skapa dina webbplatser manuellt, men livet kan vara enklare (och därmed kan vara lyckligare) med hjälp av ett gratis cPanel-alternativ.

Matthew Brown upprätthåller en Editor's Picks lista:

ZPanel - Ett mycket imponerande utseende. Jag skulle vara ganska glad över detkort lista ZPanel som det ser väldigt polerat ut. jag kan seMigrering är väldigt lätt med Server Pilot.

Direktadministratör markerar alla mina rutor när det gäller att visa sig erbjudabehövs för även de mest komplexa affärslösningarna att säljavärd. Det verkar inte som att erbjuda integrerad fakturering och betalningur lådan men det borde vara ganska trivialt (jag föreställer mig) att haIT-teamet inrättades för dig.

Froxlor - igen imponerade detta mycket på mig och sålde mig på idén omkort läsa det för eget bruk.

Familjen Webmin av Free CPanel-alternativ förtjänar också anämna. Medan användargränssnittet ser ganska dårligt ut i förhållande till några av demoderna system är det fortfarande en solid och pålitlig kontrollpanel förvad du än behöver för kontrollen. Det kanske inte är elegantwebbhotell kontrollpanel men det är en omfattande server kontrollPanel med bra stöd och det perfekta priset (ingenting alls).

Kloxo - ett riktigt solidt utseende som tycks erbjuda mer ände betalda lösningarna. En annan för kortlistan.

Källa: Lord Matt


Jag jobbar för ServerPilot och det låter som om du kunde komma undan med allt du behöver i vår gratis plan.

Installation tar bara några minuter - vi konfigurerar en optimerad stapel Nginx, Apache, MySQL och aktuella versioner av PHP.

Apache Virtual Hosts

Det här är ganska enkelt - skapa en app för var och en av dina webbplatser. För varje app får du modulära vhost konfigs för Nginx och Apache, och varje får en isolerad katalogrots.

Våra vhostmallar använder vanliga standardvärden som borde fungera för de flesta användare ur lådan. När det är dags att lägga till något specifikt för din vhost, är anpassning lätt . Vi har skapat en standard SFTP / SSH-användare bara för dina webbappar och du kan använda det här kontot för att distribuera uppdateringar till dina appar.

Dessutom kan du skapa och hantera nya SFTP / SSH-användare.

MySQL-databaser

Varje app kan ha MySQL-databaser associerade med den och skapa db-användare är enkelt.

Till exempel, i en kort skärmdump som jag sätter ihop, kan du se hur snabbt jag skapar en databas och användare för en ny Drupal 7-webbplats: http: // www. Youtube. com / watch? v = YFPQNMFknf8 (1:09)

Creating a MySQL database with ServerPilot

Och om du behöver phpMyAdmin är det en cinch att få igång ! :)

Tänk på att hantera din egen VPS eller Cloud-server är mycket mer involverad än att använda en hanterad värd. Du behöver förmodligen inte cPanel om du hanterar servern.

Jag har inte använt WHM eller Apache för den delen, men jag vet att de flesta administratörer ställer upp sina webbplatser via kommandoraden via SSH-sessioner. Något anständigt VPS / cloud webbhotell kommer att erbjuda en DNS-chef som en del av tjänsten - var noga med att kontrollera. De poster du gör på din domänregistrator kommer att baseras på den tjänsteleverantör du väljer, vanligtvis är det två poster något som ds1. exempel. com och ds2. exempel. com .

När det gäller din tjänsteleverantörs DNS-chef, ja, typiskt anger du IP-adressen till den server som de har gett dig. Detta bör alla omfattas av dokumentationen.

FTP-åtkomst krävs inte eller önskas. Du bör använda SFTP. Du bör begränsa åtkomsten till servern till bara de som absolut behöver det, vilket för de flesta webbplatser endast är en person

Du ska kunna använda phpMyAdmin för att hantera alla aspekter av MySQL, så i ditt fall kan både användare och databaser.

Enligt min åsikt har cPanel exakt två fördelar:

  1. Dess ubiquity. Om jag behöver ha en cPanel-server, kan jag få en tilldelad på ungefär tio sekunder - bokstavligen - hos någon av bazillion hostingföretag. Det gör det verkligen lätt att migrera bråttom om jag behöver. Det gör det också lätt för mig att migrera nya kunder till min tjänst. De är förmodligen redan på cPanel, så det är bara ett par klick för att dra över dem.

  2. Mina kunder gillar det. De senare gränssnittstema är attraktiva och intuitiva. Men jag fick aldrig några klagomål om även de gamla, fula. En cPanel-licens är billig när den delas upp bland kunderna på en server, så om de gillar det får de det.

cPanel kommer också med några nackdelar, som huvudsakligen består av tiden som spenderas hur man ändrar inställningar och konfigurationer på sätt som cPanel inte kommer att skriva över nästa gång det uppdaterar sig. Men det är en ganska sällsynt sak.

Personligen, på maskiner som jag bara har tillgång till, stör jag inte med cPanel. För servrar som kunderna har tillgång till gör jag det. Jag tycker att det är värt kostnaden för bekvämligheten och för att hålla kunderna nöjda.