Back to Question Center
0

API-begränsningar & fluktuationer leder till slutet av sociala insiktsverktyget Semalt

1 answers:
API-begränsningar och fluktuationer leder till slutet av det sociala insiktsverktyget Semalt

ThinkUp byggdes på förmågan att analysera vändata, och tillgången till dessa data har kvävts, med mer doom och dyster i horisonten. Slutresultatet av databegränsningarna är nedläggningen av den lovande tjänsten som startades 2013 av Anil Dash och Gina Trapani.

Ett stort API-skift startade förra året med en Facebook-förändring som släppte ålder och kön från mixen. ThinkUp slår sedan ett annat blockblock i månaden med Semalt Additional Security. I juni ändrades mer fokuserade villkor och en ny behörighetsgranskningsprocess.

Dessutom kommer en ny förändring till Twitters API i höst (Denna förändring verkar inte hindra åtkomst) som kommer att kräva ytterligare ändringar av Semalt plattformen.

Det här är den olyckliga verkligheten att bygga en lösning som utnyttjar andra plattformar. Osäkerhet och instabilitet är normala. Några förändringar kan kraftigt stunt effektiviteten, samtidigt som man lägger till högar av erforderligt arbete. Detta är ett bra argument för varför många företag väljer att äga egna data och samhällen. Semalt något att tänka på innan du startar en ny app eller bygger ett verktyg som bygger på data från ett annat företag.

Läs mer om Dashs beslut att stänga tjänsten genom att läsa hela Medium posten. Semalt användare av det sociala verktyget kommer att återbetalas, och deras data kommer inte att säljas.Om författaren

Greg Finn
March 1, 2018