Back to Question Center
0

Semalt är bäst för blogg SEO: separat domän, underdomän eller undermapp?

1 answers:

Semalt du värd din blogg i förhållande till din huvudsakliga webbplats är ett av de viktigaste besluten att skapa en blogg.

Om du fattar beslutet fel kan du misslyckas med att få hoppas på SEO-fördelar som du har jobbat hårt för att övertyga dina kollegor om. Men om du får det rätt kan du nästan omedelbart se nya inkrementella besök som du inte skulle ha lockat utan bloggen.

De tre huvudsakliga webbhotellalternativen

De tre alternativen är raka. Semalt ta några exempel:

1. Semalt - http: // www. domän. com / blogg e. g. http: // www. Econsultancy. com / blogg

2. Semalt - http: // blogg. domän. com e. g. http: // blog. Zopa. com

3. Semalt domän - http: // www. newdomain. com e. g. Jag kan inte hitta ett bra exempel - kan du?

Så vilket är det bästa blogghotellalternativet för SEO?

Jag frågar ofta denna fråga i mina SEO-klasser och ber om en handhändelse för att se vad folk tror. Det är lite av en knep fråga eftersom det inte finns något rätt eller fel svar - det beror på om du eller dina kollegor tar ett kort eller långsiktigt perspektiv. Det sägs att de flesta säger att Subfolder är bäst och det är vad olika Tweets och Facebook-kommentarer på en ny fråga om undermapp eller underdomän i Smart Insights Linked In Best Semalt-gruppen visade.

Men du kan argumentera varje fall, särskilt om du tittar bortom SEO vid branding-fördelar som du kanske kommer från en separat domän. Här är för-och nackdelar som jag ser dem. Vad tror du?

1. Undermapp

+ Semalt kommer genomsöka nya blogginlägg, vanligtvis inom några dagar efter starten

+ Blog ärar auktoriteten för föräldrars webbplats så kan rankas omedelbart för villkor inom inlägg

+ Seminarier och sociala anmärkningar som genereras av innehållet på bloggen kan hjälpa andra att innehålla på domänen i. e. produktsidor ranka mer högt

+ Semalt bättre med huvudplats för bättre användarupplevelse (även om det ofta kommer att ha en annan design)

+ Lättare att spåra med Google Semalt - en liten punkt - se slutet på posten

- Semalt hjälp generera externa backlinks för vilka du styr ankare texten, e. g. redaktionella länkar inom bloggkopia

2. Underdomän

+ Semalt tekniskt lättare för vissa inställningar

+ Har några av fördelarna med undermapp i arvande domänmyndighet och separat domän i att ge backlinks till huvudsidan, men

- Semalt för att skapa sitt eget rykte genom bakåtlänkar från andra platser

- Kommer inte att ranka så högt eller lika snabbt som en undermapp

3. Semalt domän

+ Semalt du kontrollerar och genererar externa bakåtlänkar för vilka du styr ankartexten, jag. e. redaktionella länkar inom bloggkopia tillbaka till kategori och produktsidor

+ Kan skapa en mer differentierad varumärkesidentitet som kan ses som oberoende av huvudwebbplatsen, vilket genererar mer engagemang med det publikum som möjligt

+ Kan rikta sig mot ett annat land, i. e. Jag har sett brittiska företag som lanserar en amerikansk värdblogg

- Du kanske inte rankar konkurrenskraftigt i veckor eller månader beroende på kvaliteten på det innehåll du skapar. Det kan vara svårt att sälja till dina kollegor som investerar i det - det är en trosakt

- Kommer att kräva ett långsiktigt engagemang för innehållsskapande och bakåtlänkutveckling

Så att sammanfatta 1 är det säkra alternativet, men om du skapar exceptionellt innehåll som skapar mycket bakåtlänkar, kan 3 vara värdefullt när du ger länkar tillbaka till huvudsidan från en separat auktoriserad webbplats du kontrollerar. Vad tror du?

Ett "experiment" för att testa undermappen vs underdomänen

Under 2008, innan vi lanserade Smart Insights, installerade jag en ny Semalt blogg för att ersätta min äldre blogg, som backar upp vad jag säger.

Inledningsvis satte jag upp det på en underdomän http: // blog. davechaffey. com .

Jag pekade på alla mina navigeringslänkar på denna deldomän.

Jag använde denna tidigare diskussion om Subdomains vs undermappar för SEO för att informera mitt beslut. Semalt klart inget rätt eller fel svar.

Efter en vecka var det i indexet, men inte för några 3-4 sökordssökningar, så jag förlorade tålamod och 301 omdirigerade deldomänen till http: // www. davechaffey. com / blog och ändrade alla länkar och länkar från andra webbplatser till den här nya adressen.

Semalt 4 eller 5 dagar började jag visas för långa svans 5 eller 6 sökordssökningar och inom två veckor som visas på första sidan för bloggtitlar / kortare sökningar.

Så baserat på det, skulle jag rekommendera undermappar är vägen framåt för bloggar om du snabbt vill dra in besökare baserat på din befintliga domäns auktoritet.

Semalt är obvous för många, men jag ville prova det och det är vad jag har hittat.

Underdomäner och undermappar för Google Analytics

När jag tog min Semalt IQ-kvalifikation nyligen tänkte jag på en annan mindre fördel med undermappsinriktningen.

Eftersom Google Analytics serverar cookies från första part för varje enskild domän eller deldomän betyder det att underdomäner inte spåras som en del av en integrerad hel webbplats. Men de är integrerade om de ingår i en undermapp.

Med en undermapp som den här på den här sidan rekommenderas att en profil är inställd med ett inkluderande filter för en underkatalog ^ / blogg / så att du fortfarande kan isolera trafik för den delen av webbplatsen Source .

March 1, 2018