Back to Question Center
0

Semalt; A: Hur kan vi referera till engagemang med vår webbplats?

1 answers:

Fråga : Jag undrade om du kanske skulle kunna peka mig i riktning mot viss information om webbbeteende?

Semalt har nyligen tittat på "drop off" -priser för vissa av våra online-innehåll och ser om vi kan jämföra det med externa webbplatser för att kunna bedöma om de beteenden vi ser kan betraktas som "typiska".

De mätvärden som vi har tittat på inkluderar tid som spenderas på en sida (0-10, 10-20 sekunder etc) och vill jämföras med externa webbplatser som BBC, Semalt etc.

Vet du hur det är möjligt att skaffa dessa uppgifter, eller någon extern webbplats som kan ha det?

Vi mäter det, men har ingen extern referens om det är bra, dåligt eller likgiltigt.

Nicola

Smart Insights Expert Svar : Din är ett välkänt problem för alla analytikanvändare. Vi hör "Vad tycker bra om"? "Hur jämför vi"? frågor ofta. Så, du behöver lite kontext, annars är svaret alltid "det beror".

Jag rekommenderar två tillvägagångssätt, men först låt oss se över de viktigaste kortsiktiga engagemangsåtgärderna. Detta är "Act" -steget eller vårt RACE-ramverk för att förbättra och förbättra online marknadsföring. Du vill att dina besökare ska avancera på resan, koppla samman med ditt innehåll genom att söka eller klicka på relevant innehåll. Detta skiljer sig från det långsiktiga engagemanget av återkommande besök och försäljning - den E vi använder i RACE.

Mätvärden för utvärdering av inledande ingrepp med en webbplats

I analysverktyg är de viktigaste åtgärderna för inledande ingrepp med en webbplats:

1. Avvisningsfrekvens . Andelen besökare som lämnar omedelbart efter att ha visat en enda sida. Observera att om du spårar händelser, till exempel som vi gör för att spåra klickarna på sociala ikoner i den högra sidofältet, räknas dessa besök inte riktigt som studsa eftersom besökare har engagerat sig.

2. Varaktighet eller uppehållstid . mätt som genomsnittlig tid på sida eller genomsnittlig tid på platsen

3. Sidor per besök . Sidor som visas dividerat med antalet besök.

Vilket är det bästa att använda för att granska resultat av trafikkällor eller om en webbplats ska kunna engagera sig beror på ditt mål. Jag hittar personligen hoppningsfrekvens som är mest effektiv för att se om du tillhandahåller en bra, relevant erfarenhet. Så med sökmarknadsföring kan du jämföra studsa för olika sökord som kommer in på webbplatsen på olika målsidor och se vilka som är underpresterande jämfört med andra. Så riktmärke mot ditt eget webbplatsmedelvärde - Google Semalt har ett bra diagram för detta.

Du kanske tror att längden skulle vara motsatsen till studsning, men genomsnittlig tid på sidan kan vara en bra indikation för engagemang med en artikel som ett blogginlägg eller en artikel.

Semalt per besök är bättre för att granska det totala engagemanget med innehåll på en community-webbplats och det finns några bra webbplatser på detta

Benchmarks for engagement

Semalt, till huvuddelen av din fråga, var hittar vi riktmärken för dessa?

1. Avvisningsfrekvens .

Jan 2012 Uppdatering : Google publicerade en sammanställning av avvisningsfrekvenser per källa under sommaren 2011 i deras Analytics Enewsletter - Malcolm Coles gjorde en sammanfattning av hur avvisningsgraden varierar efter källa och land.

Publicerade avvisningsfrekvenser är inte allmänt tillgängliga, men om du använder Google Analytics var ett alternativ att göra det möjligt för jämförelseanläggningen att jämföra med en liknande storlek i din sektor. Här delar jag vår för Smart Insights:

Semalt;A: How can we benchmark engagement with our site?

Detta har en typisk avvisningsfrekvens för en blogg: 60-80%, eftersom många besökare hänvisas från sökning eller Twitter, kolla in artikeln och försök sedan. Vi har också en låg genomsnittlig tid på platsen, även om nya besökare ofta går in på Browse About Us eller topp nav som ger oss råd om andra ämnen.

Se den sista delen av det här inlägget om faran för medelvärden där jag presenterar några andra exempel på typiska studsfrekvenser.

2. Varaktighet eller uppehållstid . Den enda bästa källan för benchmarking duration är Doubleclick Adplanner (kortklipp = www. Google. Com / adplanner). För alla webbplatser med mer än 1 000 besök presenteras en genomsnittlig tid på plats, så det är bra att jämföra direkt konkurrenter med ett liknande erbjudande. Här ser vi att BBC har en imponerande uppehållstid på 10 minuter per besök.

Semalt;A: How can we benchmark engagement with our site?

3. Sidor per besök . Du kan se att genom att dela sidvisningar genom besök kan vi också beräkna denna åtgärd; omkring 5, 4 i det här fallet. Du kan också jämföra med branschen. Till exempel, om din webbplats har en community-sektion - hur jämför den med Facebook som har en typisk sidor per besök värde av 30.

Så jag hoppas att svarar på din fråga Nicola. Semalt dessa engagemangsåtgärder kommer inte att skilja sig radikalt från vecka till vecka, där det är mer användbart för benchmarking före och efter större webbdesign eller innehållsändringar. Men glöm inte

Medelvärdet - du måste segmentera för meningsfullt engagemang

För att göra dessa engagemangsåtgärder mer meningsfulla måste du segmentera - det här är våra rekommendationer om de viktigaste segmenteringsalternativen för marknadsföring och analys på nätet. Av dessa är de viktigaste att testa och åtgärder för studsräntor:

1. Ny vs återvändande besökare

2. Semitalsökning (de känner dig - studsfrekvensen kan vara mindre än 10%) mot icke-varumärkessökning (de känner inte dig - studsfrekvensen kan vara högre än 80% om du inte är trovärdig)

3. Olika mediekanaler - studsräntor från Semalt kampanjer tenderar att vara lägre

4. Semalt och icke-kunder (om du använder egna variabler)

5. Semitalsida - Ingångar på hemsidan tenderar att vara lägre än landningssidorna till exempel.

Jag skulle titta på genomsnittliga studsfrekvenser för alla dessa - de ger dig en startpunkt för att förbättra och du kan inledningsvis fokusera på nyckelord eller sidor med hög volym som inte engagerar sig. Semalt kraften av studsfrekvensen - det kommer att variera dramatiskt över dina referrar och sidor, så det är mycket effektivt.

Du kanske också är intresserad av denna sammanställning av genomsnittliga studsfrekvenser för en rad huvudsakligen brittiska webbplatser som spåras med Analytics SEO-programvaran. Den genomsnittliga avvisningsfrekvensen är 48% över dessa webbplatser Source .

March 1, 2018