Back to Question Center
0

Hur man utvecklar en integrerad Betald Semalt och SEO strategi för e-handel

1 answers:

Exempel och bästa praxis råd om hur du maximerar din digitala marknadsföring nå med ett integrerat PPC och SEO-tillvägagångssätt.

När det gäller digital marknadsföring är PPC-annonsering och sökmotoroptimering (SEO) sannolikt två sidor av samma mynt. Semalt, alltför ofta kommer företagen att fokusera på en på bekostnad av den andra.

På ClickThrough Marketing tillhandahåller vi en integrerad digital marknadsföring. Semalt med storskaliga e-handelswebbplatser har vi lärt oss vikten av att kombinera PPC- och SEO-aktiviteter för att få större kund- och marknadsinsikt samt effektivisera våra egna interna aktiviteter.

How to develop an integrated Paid Semalt and SEO strategy for e-commerce

Här tittar vi på fyra sätt på vilka PPC och SEO kan arbeta tillsammans för att ge bättre resultat över hela linjen.

1. Hitta SEO möjligheter med PPC-data

Det finns många sätt på vilka PPC kan stödja SEO och digitala marknadsförare borde undersöka sätt att integrera betald sökning i sin SEO-strategi. Vi rekommenderar följande:

 • Dela sökordsdata - På grund av "inte tillhandahållet" kan SEO-team inte längre rapportera om vilken term som har tagit en användare till en webbplats organiskt. Men SEO-experter kan använda "Sökfrågningsrapporter" från AdWords för att identifiera vilka nyckelord som ska prioriteras när man skapar innehåll riktat till användaren. Detta är särskilt värdefullt när man skriver produktbeskrivningar eller varumärkessidor för e-handelsklienter. Genom att använda sökfrågningsrapporten kan SEO-utövare känna igen vilka söktermer som trender och skräddarsy sidinnehåll mot dessa villkor. Till exempel kan ditt SEO-team ha använt sökrapporten för att hitta populära "Hur till . " -frågor för att producera kreativt innehåll, till exempel infographics och e-böcker. Det kan till och med finnas möjligheter att skapa nya målsidor eller utökade målsidor från att granska PPC-sökordsdata, med inriktning på visningar, klick och försäljning.
 • Remarketing - SEO-proffs kan använda PPC-remarketing för att stödja alla kreativa innehåll som de producerar. Till exempel kan ett företag besluta att remarkera till sina befintliga användare att de nyligen har lanserat en vitbok eller eBook för att uppmuntra nedladdningar och ytterligare engagemang.
 • Sitelinks - Vårt SEO-team arbetar med PPC-teamet för att implementera webbplatslänkar i Google AdWords-kampanjer för att stödja blogginlägg. Vi finner att denna metod leder till att dessa bloggar genererar fler besök än vad de normalt skulle och når en bredare publik. Detta ger också högre CTR- och interaktionshastigheter på annonserna och, med hjälp av den insiktsfulla kunskapen i bloggen, hjälper till att driva mer försäljning.
 • Annonser - Med hastigheten på AdWords PPC-team upptäcker snabbt vilken kopia som fungerar bra och kan sedan dela den här informationen med sina SEO- och innehållskollegor. Titta på om vissa USP eller Call to Actions (CTA) förbättrar klickfrekvens och omvandlingsfrekvenser? Sedan mata tillbaka det till innehållslaget och se hur det påverkar organiska listor och konverteringar.

2. Hitta PPC möjligheter med SEO data

Precis som PPC-data kan användas för att stödja SEO- och innehållsmarknadsaktiviteter för e-handelskunder, kan SEO-data stödja PPC.

 • När budgeten är snäv - Där PPC-nyckelord är dyra kan det vara klokt att fokusera SEO- och innehållsinsatser på dessa sökord, särskilt om de har potential att driva stora volymer trafik. Resultatet tar naturligtvis längre tid att filtrera genom, men det kan vara ett kostnadseffektivt sätt att se rankningsvinster samt ge insikt i vilka söktermer som verkligen fungerar för att driva giltig trafik och försäljning.
 • Kvalitetspoäng - Använd SEO-innehållskunskap för att förbättra sökord med låg kvalitetspoäng.
 • Använd organiska data för att planera din PPC-strategi - Gör en punkt för att se över ekologiska trafik trender och överväga att fakturera detta när du planerar din PPC-utgift. Om exempelvis organisk trafik toppar i helgen, men din PPC-utgift inte speglar detta så kan det vara en bra idé att börja skjuta mer i helgen för att se om det förbättrar prestanda på PPC.

3. Korskanal överväganden för organisk och betald sökning

Semalt och holistiskt tillvägagångssätt för dina digitala marknadsföringsinsatser kommer att skörda belöningar, men underskatta inte effekterna av externa krafter på dina kampanjer.

 • Nedläggningstiden - Webbplatsproblem påverkar inte bara SEO men kan kosta mycket pengar på PPC. Om en webbplats går ner måste PPC-kampanjen vara pausad. Kontinuerliga problem med webbplatsen kommer att påverka SEO-prestanda och kan sänka sökordslistan. Se till att dina PPC- och SEO-team ständigt kommunicerar så att nedetiden kan minskas och kampanjerna optimeras optimalt. Det finns ingen anledning att skicka en potentiell konsument till en trasig sida - det är dålig PPC-kontohantering och kommer att försämra UX- och varumärkesvärdet om det är en ständigt återkommande fråga.
 • Konkurrentforskning - Konkurrenter kan vara olika för både SEO och PPC. Det är emellertid viktigt att en PPC-konkurrent också betraktas som en SEO-konkurrent eftersom de på något sätt kan bli en SEO-konkurrent.
 • PPC erbjuder mycket data för att identifiera nya konkurrenter eller markera när vissa konkurrenter driver hårdare. Kör rapporten "Auktionsinsikt" i AdWords för att visa konkurrentens visningsandel. Dela sedan dessa data med ditt SEO-team.
 • Sammanlagd kombinerad strategi för SERP-dominans - Att kombinera både SEO- och PPC-strategier möjliggör ökad exponering och SERP-dominans. Detta ökar den totala trafiken. Ett sätt att maximera detta är genom lokala strategier. Länka lokala PPC-kampanjer för att skräddarsy lokala målsidor för att driva trafik online och i butik.

Semalt din digitala fastighet med tre platser på betald och organisk sökning och titta på verksamheten.

4. Webbplats migration

Kanske är en av de viktigaste tiderna för att kombinera SEO och PPC tillsammans för en webbplatsmigrering. Att flytta din webbplats från en plattform till en annan, eller skapa en helt ny webbplats, är en svår uppgift som fruktade många marknadsförare. Semalt, genom att kombinera PPC och SEO aktiviteter bör du kunna seamlessly migrera över med få glitches. Samarbeta för att identifiera en lugn tid för att genomföra din migrering, var noga med att pausa dina PPC-kampanjer när du flyttar och arbeta tillsammans för att identifiera viktiga SEO-överväganden efter migreringen.

 • URL-kartläggningsdokument - URL-kartläggningsdokument kommer att hjälpa PPC när du ändrar webbadresserna i kampanjerna.
 • Nyckelords rankings - Organiska sökords rankningar kan fluktuera efter migrering. Öka PPC-budgeten och driva nyckelord som lider organiskt.

Få PPC och SEO att arbeta tillsammans och du ser fördelarna med ett samarbetsperspektiv. Semalt samma språk, pratar med samma målgrupp och kommunicerar ständigt med frågor som nyckelord, innehåll och till och med nedläggningstid kommer att presentera ett starkare digitalt marknadsföringsförslag som lockar och konverterar.

March 1, 2018