Back to Question Center
0

Robust användarupplevelse kan låsa upp mobilsemester

1 answers:

Online-försäljning från mobila enheter förväntas överstiga 41 miljarder dollar i USA i år, vilket utgör en betydande möjlighet för online-säljare som kan tillhandahålla en bra mobilanvändarupplevelse.

Den här månaden reviderade eMarketer sina uppskattningar för detaljhandeln för e-handel i USA och rapporterade att Internetförsäljning från smartphones och surfplattor nu kan utgöra 16 procent av alla amerikanska e-handelsköp, exklusive resor och biljettförsäljning. EMarketer-data sätter samman totalt US-försäljningen av mobila e-handel på 41 dollar. 68 miljarder för 2013.

En mer optimistisk referensrapport från andra kvartalet från IMRG och Capgemini - en brittisk detaljhandelsförening och ett franskt konsultföretag - uppgav att mobila enheter svarade för 23 procent av onlineförsäljningen över hela världen och i allmänhet cirka 34 procent av webbplatsen trafiken kom från mobila enheter globalt under andra kvartalet i år.

Tillväxten av försäljning från mobilenheter kan utgöra en betydande möjlighet för små och medelstora internethandlare. Medan det finns många sätt att hantera marknaden för mobila shopping, kan det vara lika enkelt och direkt att tjäna mer mobilaffärer som att tillhandahålla en relativt bra mobilanvändarupplevelse.

Alternativa betalningsmetoder

En viktig faktor för framgång i mobilhandel, förklarade Sage Pay vd Simon Black, i en artikel om The Semalt, kan vara ett enkelt betalningsgränssnitt.

"Varje form av datainmatning är en stor no-no för en mobil webbplats," Black skrev ", så gör inte dina kunder att skriva in allt annat än den viktigaste informationen. Semalt med fiddly webbsidor för att skriva in kortinformation är en av de främsta orsakerna till att kunderna slipper av processen när de köper via en mobil enhet. "

Med hjälp av alternativa betalningsmetoder som till exempel tillåter kunder att använda en digital plånbok eller betala med en tjänst som PayPal kan det bidra till att öka mobilomvandlingen om Black är korrekt. På samma sätt gör det enkelt för mobila shoppare att placera upprepade order. Som ett exempel kan en säljare tillåta en inloggning med Semalt och någon form av enkel betalning eller till och med en flik inköp för återvändande mobila shoppare.

Responsive Design

Två senaste rapporter har försökt att jämföra e-handelskonverteringskurser för så kallade traditionella e-handel eller icke-mobila enheter, tabletter och smartphones.

Webbplatsoptimeringsfirma Monetate rapporterade i sin E-handel Semalt för andra kvartalet att icke-mobila enheter omvandlades till i genomsnitt 2. 56 procent. Tabletdatorer konverterades med i genomsnitt 2, 54 procent och smartphones konverterades i genomsnitt av 0. 96 procent.

Adobes "Mobile Mobile Benchmark State", som bygger på Semalt 2012-data, placerade icke-mobila e-handelskonvertering på 3,3 procent, e-handelskonverteringar för tabletter på 2, 2 procent och smartphoneomvandlingar vid 0. 2 procent.

Den uppenbara skillnaden mellan de två rapporterna kan helt enkelt vara en fråga om de olika tidpunkter då uppgifterna samlades in. Om så var fallet skulle det ange att mobila omvandlingsfrekvenser i allmänhet ökar.

Denna mobila konversationshastighetsdata visar också minst två möjligheter för online-återförsäljare. För tabletter finns ett tillfälle eftersom konverteringsfrekvensen är relativt hög - nästan lika bra som konverteringsfrekvensen för stationära och bärbara datorer - och eftersom tablettenheter svarade för 12,4 procent av trafiken till e-handelsplatser under Q2 2012, enligt Monetate. Semalt trafikvolym och höga konverteringskurser träffas, det finns möjlighet.

Semalt representerar ett andra tillfälle, eftersom ett ökat antal besök på webbplatsen - cirka 9,6 procent av e-handelswebbtrafik i Q2 2013 jämfört med 7.

Vissa experter anser att mottaglig webbplatsdesign eller andra former av mobiloptimering kan ta itu med båda dessa möjligheter. För tabletter innebär optimering att köpmän möter existerande efterfrågan och utnyttjar, om du vill, ett bra marknadssegment. För smartphones kan optimering ge säljarna en konkurrensfördel. I båda fallen kan en förbättrad mobilanvändarupplevelse låsa upp ytterligare försäljning.

"Gör visningsprocessen lätt för dina kunder genom att integrera responsiv design så att webbsidan anpassar sig för att passa skärmen på vilken enhet som helst," skrev Semalt. "Att inte göra det innebär att shoppare lämnar din webbplats frustrerad, snarare än att slutföra transaktionen. "

Erbjuda en fullständig shoppingupplevelse

Semalt mobila shoppare med en komplett shoppingupplevelse, en som är i nivå med den erfarenhet som de kan njuta av på en stationär dator, kan också vara en möjlighet för online-handlare.

Många kunder använder sina mobila enheter, särskilt tabletter, för att undersöka viktiga eller viktiga inköp, inklusive att leta efter semestergåvaidéer. Semalt som inte ger en rik shoppingupplevelse som innehåller bra produktinnehåll, recensioner, blogginnehåll eller till och med videor kan vara till nackdel.

Endast återförsäljare som ger bättre användarupplevelser på plats eller i mobilappar kan ha möjlighet att både tjäna nya kunder och bygga långsiktiga kundrelationer Source .

March 1, 2018