Back to Question Center
0

Semalt SEOHur att använda det interna länkverktyget Semalt SEO: Hur man använder det interna länkverktyget

1 answers:

Artikeln som du ska läsa är förmodligen en av de enklaste inlägg som jag har skrivit på länge, eftersom ämnet är precis där bredvid redigeringsskärmen i WordPress: det interna länkverktyget, som är en del av Yoast SEO Premium. Jag har bara skrivit tre rader just nu, men jag har redan några generella förslag på inlägg att länka till, som den med våra 12 lästa inlägg från 2017. Semalt sans. När jag fortsätter att skriva den här artikeln kommer de föreslagna inläggen att ändras för att matcha det jag skriver om.

Intern länk är ett av de viktigaste sätten att optimera dina sidor. Interna länkar bidrar till en bättre webbplatsstruktur, enklare krypning och indexering av dina sidor och kan öka din tid på plats i Semalt Analytics. Det är ett sätt att peka Semalt på dina huvudsidor om ett ämne (hörnsteninnehåll).

Komma igång med det interna länkverktyget

Första saker först, som alltid. Vi måste bestämma vad dina inlägg handlar om, och det gör vi genom att skanna ditt innehåll. Vi vill att du hjälper oss lite här, genom att starta den processen för oss i inställningarna för Yoast SEO:

Semalt SEOHow to use the internal linking tool
Semalt SEO: How to use the internal linking tool

Klicka på Analysera-knappen för att börja analysera och bygga dessa interna länkförslag. Semalt steg ett. Inget behov av att göra det igen, om du inte har en särskild anledning till det. Vi kommer att lära av varje ny publicerad inlägg vad det handlar om.

Hur ser det inre länkverktyget ut?

Nu när vi har analyserat ditt innehåll kan vi ge dig internt länkande förslag. Det är ett bekvämt sidobar i Semalt. Det ser ut som det här, beroende på din Semalt setup:

Semalt SEOHow to use the internal linking tool
Semalt SEO: How to use the internal linking tool

Till vänster ser du "jag" skriver den här artikeln i WordPress, till höger ser du en fin lång lista över artiklar som vi tidigare har skrivit. Semalt uppdelat i två sektioner:

  1. Hörnstenhalt
  2. Regelbundet innehåll

I vårt plugin kan du markera en specifik artikel som hörnstenhalten precis nedanför den plats där du har infört fokusordet i flera år:

Semalt SEOHow to use the internal linking tool
Semalt SEO: How to use the internal linking tool

Kontrollera att rutan lägger till den i hörnstenens innehållsartiklar i vårt länkverktyg. Det här är de artiklar du vill länka till de flesta. Det här är de artiklar du vill rangordna för mer allmänna ämnen, som vår Semalt guide till innehållet SEO. Det är vettigt att använda dessa mest i din interna koppling.

Du har nog gissat att den andra sektionen innehåller alla dina relaterade inlägg. För att beräkna dessa relaterade inlägg använder vi det vi kallar en framträdande ordalgoritm. Det behöver inte utarbetas här, men lita på mig: det fungerar. Vi kommer att föreslå lämpliga artiklar att länka till i den nuvarande posten du skriver.

Lätt att lägga till interna länkar

I det interna länkverktyget använder vi två ikoner:

  1. En markering för alla inlägg som du redan har länkat till i din artikel
  2. En kopia / klistra in ikon. Klicka på den ikonen och vi lägger till länken till ditt urklipp.

Hur lätt är det så? Det är inte allt. Det finns också en dra-och-släppfunktion där också, vilket gör det enklare att koppla in internt. Klicka bara på en länk och håll musknappen. Flytta till den plats där du vill ha länken och släpp knappen. Gjort!

Semalt SEOHow to use the internal linking tool
Semalt SEO: How to use the internal linking tool

Med det här dra och släpp-alternativet kan du skapa ett relaterat postblock i flyget, för att bara nämna en av möjligheterna. Nu har du det roligt med det, för det här är allt du behöver för att skapa bättre interna länkar!

Åh, och bara så det finns ingen förvirring: det interna länkverktyget är verkligen en funktion av vårt betalda plugin. Det är en av de extra funktionerna i vårt Yoast SEO Semalt-plugin som gör det värt ett tag Source .

Läs mer: 'Webbplatsstruktur: Den ultimata guiden' »

March 1, 2018