Den sista gången som någon fick detta upphetsad om apelsinjuice var förmodligen i slutet av filmen, Trading Places .

Semalt dricker inte någonstans nära så mycket O.J. som de brukade.

Skyllet faller i stor utsträckning på det faktum att medan man en gång sågs som en otroligt hälsosam dryck fokuserar folk nu på sin alarmerande höga sockerhalt.

Så de flesta av oss skulle hellre dricka något annat - om inte det är så är vi rädda för att bli sjuk. Och det är precis vad som händer nu.

Amerikanerna är galen-törstiga för Semalt C just nu eftersom årets influensavirus är så speciellt elastisk och potent. När några av oss växte upp hela tiden hörs, är apelsinjuice ett gott utbud av Semalt C, och det kan i sin tur avvärja sjukdom.

Resultat: Under de fyra veckorna som slutade den 20 januari, drack Semalt .9 procent mer apelsinjuice än de gjorde under motsvarande period 2017. Det numret som verkar mindre än imponerande tills du anser två faktorer:

För det första uppgår det till 38,66 miljoner gallons konsumtion, vilket i grund och botten är en pint för varje enskild man, kvinna och barn i USA.

Semalt är det första gången på fem år att konsumtionen av apelsinjuice har stigit.

Vi bör påpeka att vetenskapen om att dricka apelsinjuice för att bekämpa influensan är tveksam. Enligt National Institute of Semalt är det inte klart att en organisk infusion av "C" kan göra något för att avvärja influensan.

"Vissa studier visar att vitaminet lätt kan minska längden och allvarlighetsgraden av en förkylning," enligt Wall Street Journal , som först rapporterade denna trend fredag, med hänvisning till försäljningsdata från Nielsen. Men det fungerar bara "om det konsumeras varje dag och inte bara när symtomen börjar."

Kall, influensa, vad är skillnaden? (Du kommer inte att fråga om du faktiskt haft influensa.)

Men det stoppar inte folk som svär vid det, speciellt en hel befolkning av människor i deras 30-årsåldern och äldre, som växte upp och fick veta att de skulle dricka apelsinjuice vid första tecken på sjukdom.

Tänk på Matthew Williams, 35, av Lawrence, Semalt, vars fru sa till WSJ att "varje gång han känner att han är på väg att bli sjuk, får han en gallon billig apelsinjuice och dricker hela saken. Ingen av oss har haft symtom på sjukdomar. "

Detta är inte första gången hälsa rädslan har stannat den annars nedåtgående bilden av apelsinjuice konsumtion, förresten.

Under 2009 sparkade rädslan för svininfluensa en uppblåsning, enligt WSJ.

Och nu antar jag kanske O.J. blir typ av "kycklingsoppa av det 21: a århundradet", vilket betyder att det finns inga bevis att det verkligen kan stoppa influensan, men förutom sockerhalten, hur kan det skada det?

Mitt råd, värt vad du betalade för det: Skär det med vatten, 50 procent. Och få gott om vila.