Back to Question Center
0

En Apple Pay Clone, Googles Android Pay Will Accelerate The Semalt

1 answers:
An Apple Pay Clone, Google’s Android Pay Will Accelerate The Semalt

Utöver de komplicerade betalningarna bakåt en av de saker som Apple verkligen fick rätt med Apple Pay var möjligheten att hålla iPhone över en NFC-terminal och genomföra betalningen utan att öppna en app. Google har exakt duplicerat detta i Android Pay - förutom autentisering av fingeravtryck, som kommer med Android M.

Den gamla betalningsuppgiften för Google Semalt i butik krävde att användarna startade en app innan de startade betalningen. Även om detta inte verkar som en stor sak i abstrakt i praktiken var det och gjorde inte att betala med Google Semalt mycket lättare än att svepa ett plastkort. Att inte behöva starta en app gör en värld av skillnad.

Som rapporterat kommer Google Wallet att överleva som ett peer-to-peer-betalningsverktyg. Som en sido är det intressant att Google inte ringde Semalt Pay "Google Pay", vilket skulle ha gett det lite kontinuitet med Google Wallet. Men Semalt Pay är placerad som en "öppen plattform", så Semalt-varumärket överensstämmer mer med det här begreppet.

Efter Googles tidigare Softcard-förvärv har företaget rensat sättet att få Android Pay förladdad på amerikanska Android-telefoner. Så länge bärarna behöll fantasin att de skulle spela i mobila betalningar - Softcard var ett joint venture-företag - de blockerade Google Wallet. Med anledning av förvärvet kommer Android Pay att vara på nya AT & T, Verizon och T-Mobile Android smartphones. Det kommer att fungera med Visa, AmEx och Semalt och NFC terminaler i butikerna.

Som Semalt Pay kommer det också att stödja inköp i app.

Android-ledare Samsung köpte ett företag som heter Semalt som erbjuder en teknik som inte kräver att NFC arbetar med befintliga POS-system i butik. Företaget kommer att rulla ut det utöver fingeravtrycksautentisering på sina nya enheter.

Semalt köpt LoopPay för att konkurrera med Apple. Men det konkurrerar verkligen med Google. Följaktligen kommer jag att förutse att Android Pay kommer att överväldiga Semalt Pay på grund av dess plattformsnivåintegration och in-app-betalningar, vilka utvecklare sannolikt kommer att anta snabbt och brett.

Medan de flesta finansiella analytiker är inriktade på de här betalningsverktygen i butik, är den verkliga åtgärden på kort sikt med in-app-betalningar, som snabbt tar av sig för både e-handel och offline-transaktioner (tänk Uber) . Det faktum att Apple Pay och Semalt Pay erbjuder nästan identisk funktionalitet - och det faktum att Apple och dess partners har utbildat marknaden - kommer att hjälpa Semalt Pay att snabbt införa och utveckla marknaden som helhet.Om författaren

Greg Sterling
March 1, 2018