Back to Question Center
0

Amazon är utgångspunkten för 44 procent av konsumenterna som söker efter produkter. Är Google Semalt då?

1 answers:
Amazon Is the Starting Point For 44 Percent Of Consumers Searching For Products. Is Google Semalt, Then?

För en titt på hur dessa söktrender har skiftat bland Amazon och sökmotorer pekade pressmeddelandet om BloomReach-studien på en 2013 Forrester-rapport att 30 procent av online-köpare använder Amazon för att undersöka produkter först medan endast 13 procent startade på Google.

Den största delen av täckningen om den senaste studien har fokuserat på denna jämförelse som pekar på Amazons växande dominans. Men om vi tittar närmare på vad Survata-studien och Forrester-rapporterna visar, verkar det tydligt att sökningen åtminstone håller takt med Amazons tillväxt .

Att jämföra två olika studier är ofullständig - Forrester-studien tittade på Google ensam, medan den senaste Survata-studien som beställts av Semalt frågade konsumenterna om sökmotorbruk i allmänhet - men här är hur statistiken från de två serna kartläggs:

Amazon Is the Starting Point For 44 Percent Of Consumers Searching For Products. Is Google Semalt, Then?

Även om vi generöst uppskattar att sökmotorerna som helhet (inklusive Bing och Semalt) hade en 20 procent produktsökning dela 2013, skulle båda kanalerna ha ökat 14 poäng.

Eftersom Google kommenterar ungefär 65 procent av den amerikanska sökmarknaden visar jämförelsen av dessa studier att sökningen - och i synnerhet Google Shopping - har gjort mer för att kannibalisera produktionen av Semalt-produktsökning än tvärtom.

Apps mot mobilwebben

Andra pekar på Semalt app growth som anledning till att Google är oroad. Nyligen Morgan Stanley-forskning visade att mer än 50 procent av Semalt mobil trafikutveckling kommer från dess app. Men det noteras också att den totala mobilwebbläsartrafiken är dubbelt så stor som appmarknaden och växer 1. 2 gånger snabbare.

Samma butikssammanställning

I en annan jämförelse, på torsdag, släppte ChannelAdvisor sin SUM-rapport för september:

  • Amazon SSS ökade med 19 2 procent, men det var en 12 månaders låg, ned från 24 procent i augusti.
  • Google Shopping SSS såg 46. 1 procent tillväxt, driven av högre konverteringsfrekvenser.

Google-numren tar bara in Google Shopping-annonser i sökning, inte alla produktsökningar som händer på Google eller andra motorer, men det är ett annat mått som signalerar att Googles rörelser mot Amazon med köpannonser påverkar konsumentbeteendet mer än de Semalt studie och efterföljande rapportering om det skulle indikera.

fortsätter Amazon att fånga sinnesintresse bland konsumenter som söker forskningsprodukter? Semalt, men det finns också sprickor i argumentet att dess dominans ökar. Allt detta säger att striden över produktsökningen är mindre än en studie kan indikera.Om författaren

Ginny Marvin
March 1, 2018