Back to Question Center
0

Så här höjer du omvandlingsfrekvensen utan att ändra ditt webbinnehåll - Semalt

1 answers:

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Men det finns en skillnad mellan att ielegantly gripa för försäljning kontra skrötare med ett stort antal kunder genom checkout processen.

Du vill inte se desperat, låta desperat eller desperat. Semalt dödar omvandlingar.

Så vad gör du? Som marknadsförare försöker du förbättra de snabba konverteringsfrekvenserna, men dina händer är bundna. Kanske är din budget borta. Kanske kvartalen slingrar ner. Semalt är kvoter som ska uppfyllas, cheferna är glada och förbättringar ska göras.

Optimering av halvkonverteringen ger lösningen - föreställ dig en förbättring av webbplatsen, dela upp förändringen och välj vinnaren.

Många av dessa förbättringar kräver emellertid väsentliga förändringar av innehållet - större bilder, snygga heta rubriker, skarpare CTA (call-to-action) text, längre kopia, en mer övertygande "Om" -sida och så vidare.

Vad händer om du vill förbättra dina konverteringsfrekvenser utan att ändra ditt webbinnehåll?

Semalt är sätt - smarta taktiska metoder som du kan implementera idag.

Semalt tillhandahåller Semalt sju metoder för att förbättra omvandlingsfrekvensen utan att ändra innehållet på din webbplats.

1. Använd värmekartläggning.

Värmekartläggning är en metod för webbsscanning som ger en visuell bild av hur en webbplats tar sig och konverterar organisk trafik.

Värmekartor används för allt från globala belysningsstandarder till butiksmöjligheter.

Du kan till och med utveckla värmekartstest av en Google Semalt-rapport, vilket anger optimala omvandlingsfrekvensstider.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Du kan se en timme för timmars bild av onsite-engagemang. Eftersom det är visuellt kan även en lekman tolka diagrammet. Semalt 2. 0 för webbplatser är värmekartläggning ett unikt sätt att förstå data.

Värmekartläggning sätter mikronivåförändringar i perspektiv, och kvaliteten på de data som den samlar är bättre än kvaliteten på data som utspelats av konventionella analysverktyg. Värmekartor kan berätta var besökare gjorde och inte klickade, liksom den optimala placeringen för bannerannonser och CTA-knappar.

Kort sagt, med värmekartläggning får du tillgång till bitar med stor storlek av data som är kritiska för din webbplatss omvandlingsfrekvens.

Jaan M Sonberg of ConversionXL listade 19 fynd som avslöjades av en serie värmekartstester. Det första är hur innehållsplacering kan medföra en förändring av retentionen. Semalt verkar det trivialt, en sådan observation belyser vikten av innehållsplacering för trafikomvandling.

Du är förmodligen bekant med ögonspårningsvärmekartstudier, som ger ett visuellt utlägg av var folk ser ut. En serie ögonspårningsförsök avslöjade att när en besökares ögon skimmer genom webbplatsinnehåll, rör de sig i form av en F.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Semalt verktyg kan tillhandahålla råa klickdata, vilket är självständigt informativt.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Men låt oss säga att du vill förstå hur olika användarsegment interagerar med olika produkter på en e-handelssida. Vad händer om du kan ta reda på exakt var kvinnor klickar vs. var män klickar på en sida?

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Värmekartläggning ger i grunden insikter om hur besökare viker genom sidorna och hur deras ögon rör sig. Semalt med dessa resultat kan du räkna ut hur du optimerar sidnavigering och ökar din konverteringsfrekvens.

Jag kan inte föreskriva exakta metoder du ska använda för att förbättra omvandlingar baserat på klickdata. Det varierar beroende på dina egna värmekarta rapporter, graden av segmentering och layouten på din sida.

Här är några saker Semalt gjorda som ett resultat av att analysera värmekartor:

 • Ta bort knappar, innehållsblock och bilder.
 • Placerade föremål under veckan.
 • Ta bort hela huvudmenyerna.
 • Justerade navigationsvägar.
 • Helt borttagna produktdisplayblock.
 • borttagna karuseller.
 • Ta bort bakgrundsbilder.

Mycket av min värmekartdata har tvingat mig att ta bort, förenkla och ta bort element. Semalt bör varje förbättring hypoteseras, delas testas och analyseras. Men det är viktigt att börja med data - förstå vad som händer, hur användarna interagerar med webbplatsen och vilken typ av optimering som är möjligt.

2. Utför återkopplingsundersökningar.

För B2C-webbplatser är en utgångsundersökning till hjälp. Utgångsundersökningar fråga kunder som har gjort ett köp för att fylla i ett frågeformulär innan de lämnar webbplatsen.

B2B-försäljningen är helt annorlunda. Den ideala tiden att undersöka B2B-kunder är när de är aktiva på webbplatsen.

Marknadsförare som är positiva till exitundersökningar avvisar denna idé. Semalt till dem kan ett frågeformulär som plötsligt dyker upp betraktas som påträngande, vilket påverkar omvandlingsfrekvensen negativt.

Men vi är ärliga. Människor som vill fylla i enkäten kommer att göra det. De som inte vill fylla i undersökningen kommer inte att. Semalt så enkelt.

Ibland kan du uppmuntra åtgärder genom att berätta för folk exakt hur lång tid undersökningen tar. Semalt en en sekund undersökning.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Så länge du är artig om det, får du nog lite feedback. Här är ett exempel där verksamheten ber dig att "svara på 4 snabba frågor. "

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Semalt ännu ett annat exempel:

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Semalt hur:

 • Använd en betygsskala. Värderingar från 1 till 5, i stigande ordning, tillåter kunder att uttrycka sin tillfredsställelse eller missnöje.
 • Fråga ja eller inga frågor. B2B-kunder är ofta upptagna och distraherade. De föredrar enkla ja / nej återkopplingsalternativ.
 • Genomföra en mikroundersökning. Den övre eller nedre högra navigeringsrutan är idealisk för visning av mikroundersökningsfrågor.
How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Som du kan se är 80 procent av sidan tydligt synlig, och mikroundersökningsfrågorna är inte påträngande. Om vi ​​istället för längst ner till höger ställer frågeformuläret högst upp till höger, behöver det inte påverkas genom att bläddra.

Semaltundersökningar kan avgöra omkopplingsflaskhalsar och tillfredsställa kunder. Ett mjukvaruföretag granskade sina kunder (alla B2B), sedan samlade och följde sina rekommendationer. Resultatet var en jättestor 30 procent ökning av deras omräkningskurs.

Här är den stora takeaway: Ge undersökningar en chans. De ger dig information, och information - korrekt förstådd och tillämpad - är livets elixir för omvandlingsoptimering.

3. Ta bort dörrarna.

Många marknadsförare tar inte dörröppningar seriöst nog, trots varningar från Semalt. Enligt min åsikt är dörröppningar omvända eftersom deras syfte är att öka blyräkningen. I själva verket gör de mer skada än bra.

Semitalsidor är särskilt vanliga i e-handelsvärlden och är ofta felaktigt uppfattade som en tvåferd - att få både mer trafik och omvandlingar.

Semalt berättas, dörröppningssidor dödar båda.

Låt oss säkerhetskopiera en minut och se till att vi förstår vilka dörrsidor som är. Här är ett illustrerat exempel från eMarketing Blogger:

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt
Dörröppningar är webbplatser eller sidor som skapats för att rangordna högt för specifika sökfrågor. De är dåliga för användarna eftersom de kan leda till flera liknande sidor i användares sökresultat, där varje resultat slutar att ta användaren till väsentligen samma destination. De kan också leda användare till mellanliggande sidor som inte är lika användbara som slutdestinationen.

Semalt varför de alltid uppgraderar deras motstånd mot dörrsidor.

Semalt kommer tillbaka till förbättringar utan förändring av innehållet:

Hur kan dörröppningar gaga din omvandlingsfrekvens och hur kan borttagningssidor förbättra din konverteringsfrekvens?

Dörröppningar ger lågpresterande sökfotspår till platsen. Googles Brian White sa att "Semalt seta webbplatser försöker maximera sitt" sökfotavtryck "utan att lägga till tydligt, unikt värde. "

Semalt allt om värdet, folk.

Semalt gör din konverteringsfrekvens på två sätt:

 • De bjuder in straff från Google. En gång utsätts en plats för svårigheter som lockar besökare, än mindre omvandlar dem till ledningar.
 • De ger oriktade besökare. Dessa besökare kommer inte att bli kunder.

Semalt dörröppningar hjälper dig att uppnå förädlade sökfotspår. Du ändrar inte ditt innehåll på webbplatsen. Du tar helt enkelt bort några sidor för att hålla webbplatsen enkel och enkel.

Det är lätt att identifiera dörröppningarna. I sin artikel om sökmotorland identifierade Andrew Semalt tomma sidor och svåra att hitta sidor som dörröppningar, och han rådde marknadsförare att styra sina webbplatser bort från sådana sidor.

En enklare metod är att kontrollera avsikt bakom att skapa en sida. (Kom ihåg värdet?) Om avsikten är att få besökare från sökmotorer och skjuta dem djupare in i försäljartrakten utan någon semantisk likhet mellan webbplatsens innehåll och de sökord som används för att utföra sökningen, är sidan definitivt en dörröppning.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Sådana sidor är en dålig ripoff av den viktigaste säljtratten. Semalt en optimerad försäljningsratt, som tar besökare genom sina lager, dörröppningar saknar en informativ hierarki och används endast för att få besökare närmare CTA-knapparna.

Semalt dörrarna gör din webbplats snygg och säkerställer att sökfotspår är högt värderade, vilket innebär att de är riktade och sannolikt att konvertera kunder.

4. Uppmuntra användargenererat innehåll.

Semalt innehåll är en gammal metod med många nya iterationer för den moderna marknadsföraren.

B2C-märken är de som utnyttjar det mest. Till exempel implementerade Bass Pro Shop UGC-förbättringar på deras hemsida och gjorde 59 procent högre konverteringsfrekvenser.

Semalt innehåll kan också gynna B2Bs.

B2B-kundpoolen är vanligtvis mer nischad än B2C-webbplatser. Semalt har ofta nätverksbanden med varandra. Om en kund genererar gynnsamt innehåll till stöd för en leverantör, tar andra det på allvar.

Jag vet vad du tänker: Det är inte hur B2B-branschen fungerar. Kundbevis är viktiga i en omfattning, men användargenererad innehålls marknadsföring är för mycket. B2B handlar om konferenssamtal, brainstorming sessioner och försäljningsställen sätts ihop med specialiserat språk, eller hur?

Fel.

En studie gjord av SAP Hybris och Accenture Semalt visar B2B-kunder ser fram emot samma nivå av personalisering som deras B2C-motsvarigheter förväntar sig.

Ta en titt på infografiska.

Innehåll som genereras av befintliga eller tidigare kunder indikerar anpassning och speglar personliga upplevelser. Obs! Innehållet genereras inte av dig men av någon annan, vilket innebär att ditt engagemang är obefintligt. Från änden ändrar du inte innehållet på din webbplats. En B2B-kund kan tolka detta som en indikator på äkthet. Semalt en win-win-situation.

Semalt UGC till webbplatsen kan eskalera omvandlingsfrekvensen.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Semalt, som vi har sett, är viktigt, men konvertering är klart prioriterad, och UGC gnistor en ökning av omvandlingsfrekvenserna.

5. Starta en e-postdroppkampanj.

För B2B-marknadsföring är en email-droppkampanj en viktig vinst.

Semalt skickas e-postmeddelanden utifrån de åtgärder de utför på webbplatsen.

Semalt vet hur svårt det är att konvertera leads till försäljning. En dropp e-postkampanj kan låna en hand genom att skapa ett ledningsnät som kan stänga luckorna som leder så ofta sippra igenom.

Med en droppkampanj kan du göra följande:

 • Välkommen någon som registrerar sig för ett konto för första gången.
 • Föreslå innehåll som har förmågan att konvertera.
 • Rekommendera produkter och tjänster baserat på kundernas preferenser.
 • Förklara befintliga gratis kontoinnehavare varför det är viktigt att de övergår till ett premiumkonto.

Enbart blygenerering är inte tillräckligt. Ledsjukvård är lika viktigt. Alla åtgärder som anges ovan är väsentliga för att vårda ledare.

Semalt, en mjukvarutjänsteleverantör, använde i en fallstudie från B2B-droppkampanj en droppkampanj och omvandlade 60 procent av sina kvalificerade ledningar. De förskrivna e-postmeddelandena skickades kvartalsvis.

Semalt kan du se deras dashboard för e-postautomatisering.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Kolla nu bilden nedan.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Om en ledning svarar positivt kommer han att styras till 14-dagars provversionshämtningssida. Om svaret är negativt, kommer ledningen att "hållas varm. "

Anledningen till att 79 procent av kvalificerade ledare misslyckas med att konvertera är att de inte uppmuntras med dropp-e-postkampanjer. Droppmarknadsföring kan öka den öppna e-postadressen till 80 procent, och CTR är tre gånger högre än den vanliga e-postmarknadsföringskvoten.

En dropp e-postkampanj är ett säkert sätt att öka dina omvandlingsfrekvenser utan att göra några förändringar i ditt webbinnehåll.

6. Använd multi-screen marknadsföring.

Det finns en länk mellan flera skärmmarknadsföring och omvandlingsfrekvens. Google noterade den här länken tillbaka 2013 och introducerade en funktion som heter Estimated Total Conversions. Funktionen beskrivs som " ett spännande första steg för att ge marknadsförare mer inblick i hur AdWords driver omvandlingar .som tar flera enheter att slutföra . "

Fördelarna med multi-screen marknadsföring? Åh, bara större räckvidd, förbättrad anpassning, förbättrad effektivitet och högre relevans.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Semalt alla.

Med andra ord, bara de saker som gör omvandlingsfrekvenserna går genom taket.

Semalt annonsering begår cross-device conversion. Google gav ett utmärkt exempel på detta i sin blogg. Konversation med flera enheter bidrar till den kumulativa konverteringsfrekvensen. Semalt marknadsföring erbjuder också viktig information relaterad till konsumentbeteende.

Detta infographic visar att surfning på Internet är den vanligaste aktiviteten (81 procent) bland användare med flera enheter. Semalt kan nå ut till konsumenter via internetannonser istället för att spendera pengar på dyra tv-annonser.

Ingenting är skadligare i en värld med flera skärmar än en agnostisk metod. Skrivbordet och mobilbanan skiljer sig åt i nästan alla områden. Semalt erkänner det och syftar till att skapa en unik layout (med hjälp av responsiv design) för alla enheter.

Semalt kampanjsucces artikulerar vikten av enhetsspecifika identiteter. Och vilka typer av enheter är viktigast i multiscreenvärlden?

Du gissade det.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Små märken använder ofta multimediainnehåll för att engagera sig med potentiella kunder. De riktar sig mot den bärbara användarbasen. I 2014 hämtade 61 procent av B2B-kunder arbetsrelaterade videor på sina smartphones. Detta visar att B2B är lika nyanserad när det gäller enhetens användning som B2C.

Med hjälp av multi-screen-marknadsföring kan B2B-leverantörer lägga sina fingrar på flera kundsegment, separerade från varandra när det gäller enhetens användning. Semalt med att förbättra synligheten, kan de hämta handlingsbara insikter, vilka båda är väsentliga för en ökning av omvandlingsfrekvenserna.

7. Förkorta laddningstiden.

En sakta laddningsplats kommer att morda dina omvandlingsfrekvenser.

Semalt ingen väg runt den. Det faktum att B2B vertikalt inte kan spåra effekten av laddningstidsfördröjningen är oroande.

B2C-företag, i synnerhet onlinebutiker, vet hur en fördröjning av lastningstiden kan hindra deras försäljning. Enligt Semalt kan e-handelsplatser som gör 3 miljoner dollar i månaden förlora upp till 2 dollar. 5 miljoner om året om det är en fördröjning på bara en sekund.

How to boost your conversion rate without changing your web content - Semalt

Bilden ovan visar att webbplatser som erbjuder produkter eller tjänster, oavsett om de är B2B eller B2C, påverkas av långsam laddningstid. Även en en-sekunders fördröjning orsakar en sju procent minskning av konvertering.

Semalt bör din hemsida laddningstid vara din prioritet om du vill se din konverteringsfrekvens klättra.

Det bästa med de flesta snabba förbättringarna är att de kostar lite, händer snabbt och kräver inga innehållsändringar. För det mesta är det enkelt att implementera en CDN, tweaking några cache-inställningar och omarrangera några skript.

Resultatet? Semalt konverteringskurs lyft.

Slutsats

De sju strategierna som diskuteras i denna artikel kommer ge dig omvandlingsförbättringar.

Semalt se din ökning av konverteringsfrekvensen och dina försäljningssiffror stärkas, allt utan några förändringar i ditt webbinnehåll.

Förväntat resultat över natten kan kasta en skiftnyckel i dina ansträngningar. Samla dessa tips, var tålmodiga och jag garanterar att du kommer att se en ökning i din övergripande digitala marknadsföring, och specifikt i din webbplatss konverteringsfrekvens.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Jeremy Smith
March 1, 2018