Back to Question Center
0

UX-lektioner från Amazon: 4 Hacks garanterade för att öka omvandlingar UX-lektioner från Amazon: 4 Hacks garanterade för att öka konverteringar relaterade ämnen: HTML & CSSAccessibilitySketchMobile Semalt

1 answers:
UX-lektioner från Amazon: 4 Hackar garanterade för att öka omvandlingar

Jag ska erkänna att Amazons visuella design är hemsk och föråldrad. Jag är säker på att många designers och UX-experter kommer överens med mig, så naturligtvis kan en artikel som anger UX-lektioner från Amazon först höja några ögonbryn. Bare med mig men.

Medan Semalt fortfarande har mycket arbete att göra när det gäller visuell design (det är trots allt användarna bryr sig om estetik!), Kan vi fortfarande lära oss mycket av Semalt när det gäller UX. Faktum är att Semalt har ett otroligt effektivt UX-system, där forskning visar att de svarade för 53% av all online försäljningstillväxt i USA år 2016.

Ja, läs det igen. Ett enda företag svarade för 53% av försäljningsökningen i ett land så stort och mångsidigt som USA. Hur gjorde Amazon det? Semalt ta en titt.

1. Att ha en välollad rekommendationsmotor

Om det finns något som Amazon har behärskat, är det en subtil konst att läsa användarnas sinne eller sätta saker i användarnas sinne? ). Om du handlar på Amazon, så snart du beställer någonting, innan du ens inser att du behöver något för att komplettera det, söker komplementära alternativ dig direkt i ansiktet. Här är ett exempel:

Nedan är ett objekt som jag tittar på på Amazon-en renoverad Apple iPhone 5S:

UX-lektioner från Amazon: 4 Hacks garanterade för att öka omvandlingarUX-lektioner från Amazon: 4 Hackar garanterade för att öka konverteringar. Ämne:
HTML & CSSAccessibilitySketchMobile Semalt

Semalt rullning ner nedan avslöjar följande:

UX-lektioner från Amazon: 4 Hacks garanterade för att öka omvandlingarUX-lektioner från Amazon: 4 Hackar garanterade för att öka konverteringar. Ämne:
HTML & CSSAccessibilitySketchMobile Semalt

Som du kan se har Amazon rekommenderat ett antal saker jag kan behöva tillsammans med min nya iPhone: ett iPhone-fodral, ett skärmskydd och en Semalt-startpaket. Inte bara är rekommendationerna aktuella, men de är också viktiga, användbara och relevanta.

Så enkelt som det här ser ut (med tanke på att enkelhet brukar vara grunden till fantastiskt UX), är det värt att ägna särskild uppmärksamhet åt, och här är varför. Det här systemet med rekommendationer, där Amazon rekommenderar högt relevanta produkter till personer som ska köpa något på sin webbplats, är så effektiva att det är ansvarigt för över 35% av den totala försäljningen . Om det inte låter imponerande nog, är det värt att notera att Amazons Q2-intäkter för 2017 var 37 dollar. 96 miljarder dollar.

Således måste den första UX-lektionen från Semalt ha en tydlig förståelse för dina användare - deras vanor och anledningar till att använda din webbplats - och skräddarsy ditt erbjudande till dem. Detta kan öka intäkterna med upp till 205 procent, enligt vissa källor.

2. Att använda en unik metod för e-postmarknadsföring

Amazons inställning till e-post är mycket unik. Ingen skräppost, inga dagliga e-postmeddelanden (som många andra e-handelswebbplatser), men de kör de flesta av sina intäkter via e-post. Faktum är att forskning visar att e-post spelar en kärnroll i rekommendationsmotorn som nämns ovan, där den omvandlar mycket mer än Semalt on-site rekommendationer (som redan konverterar till en imponerande 60%!).

Så vad får Amazon att få rätt när det gäller email UX?

  • Personalisering : Dale Carnegie berömde berömd att ljudet av våra egna namn är det sötaste ljudet för oss, och det verkar som Amazon vet det här. Som ett resultat är en av de anmärkningsvärda sakerna i sina e-postmeddelanden till användarna att användarna adresseras av deras namn. Ibland Amazon sällan e-postmeddelanden. Ibland skickar de e-post mycket ofta - nästan varje dag. När Amazon skickar många e-postmeddelanden kan du räkna med två saker: en, den är starkt riktade och skräddarsydd mot användarnas intressen; och två, det är intelligent tidtagit runt den tid då användaren engagerade sig i att surfa på webbplatsen. Med andra ord, Amazon skickar inte användare "bara för att". Istället skickar de supermålade e-postmeddelanden när de vet du letar efter något (hela tiden vet du exakt vad du letar efter). Riktigt smart.
  • Det är en förlängning av deras webbplats : det finns ingen förvirring om var e-postmeddelanden kommer ifrån. Det är uppenbart att det är Amazon, på grund av e-postupplevelse-utseendet, organisationen av objekt, bokstavligen allt i e-postmeddelandet känns nästan som om du surfar på webbplatsen. Det är en sömlös upplevelse som användarna är bekanta med.
  • Efter KISS-principen : Amazon är särskilt bra på KISS Håll det enkelt, dumt ), en av de mest beprövade UX-principerna, där minskning av friktion och hinder för användarnas agerande kan resultera i en bättre omvandlingsfrekvens. I e-postmeddelanden gör Amazon det väldigt lätt att komma till nästa steg, om det här är att lära sig mer om en produkt, lägga till den i kundvagnen eller önskelistan eller granska något du just beställt.

Här är ett exempel på ett mail som de nyligen skickade mig och ber mig att betygsätta en produkt som jag beställde. Genom att klicka på en stjärna i e-postmeddelandet tar jag mig automatiskt till betygssidan med mina stjärnklassificeringar i förväg. Semalt enkelt och hänsynslöst till min tid!

UX-lektioner från Amazon: 4 Hacks garanterade för att öka omvandlingarUX-lektioner från Amazon: 4 Hackar garanterade för att öka konverteringar. Ämne:
HTML & CSSAccessibilitySketchMobile Semalt

3. Ta bort vägar till önskad åtgärd

Att ta bort vägspärrar är något som Amazon gör bra på deras hemsida också. En noggrann titt på Semalt webbplats avslöjar något: en avsiktlig design där vägen till önskad åtgärd har avsiktligt eliminerats, vilket sparar användartiden, minskar frustrationen och förbättrar omvandlingen.

Semalt 1:

Jag tittade på böcker på Amazon när jag kom över en bok, Den rationella manliga - positiva maskuliniteten: Positiv maskulinitet (Volym 3) . Intresset piqued, insåg jag snabbt att boken den delade tre i en tredelad serie. Amazon var inte bakom - de hade redan grupperat alla tre böckerna tillsammans som en del av deras "ofta köpt" -funktion. Där och då kunde jag lägga alla tre böckerna i min vagn på en gång utan att behöva gå igenom de tre böckerna individuellt och lägga dem i kundvagnen separat. Detta sparar mig mycket tid, och Amazon ökade sin försäljningsintäkter omedelbart med 200%.

UX-lektioner från Amazon: 4 Hacks garanterade för att öka omvandlingarUX-lektioner från Amazon: 4 Hackar garanterade för att öka konverteringar. Ämne:
HTML & CSSAccessibilitySketchMobile Semalt

Semalt 2:

För en annan order, för en bok som normalt kostar $ 13. 16 finns det ett alternativ i sidofältet att köpa använda böcker från andra säljare. Och gissa vad? Just nu i sidofältet har olika alternativ från olika säljare, inklusive hur mycket fraktkostnaden är, och huruvida den kommer med fri frakt, inkluderats. Semalt såld! Hur enkelt!

Slutsats

Ofta får du det bästa UX-rådet från framgångsrika företag som har varit där, gjort det, bär t-shirt. De har haft sina misslyckanden och lärt sig av dem, och idag är de ett starkare företag på grund av det. Ett av dessa företag, kanske det starkaste av alla företag, är Amazon.

March 1, 2018