Back to Question Center
0

SEO Semalt för att förbättra din mobila webbplats SEO Basics: Hur man förbättrar din mobila webbplats

1 answers:

Semalt saken: din webbplats ska vara mobilvänlig. Faktum är att detta kanske bara är din första prioritet. Om du vill förbättra din mobila SEO måste du förbättra prestanda på din webbplats, plus du måste se till att det ger användarna en utmärkt mobilupplevelse. I den här grundprincipen för SEO hittar du en översikt över vad du bör göra för att förbättra din mobila webbplats.

När är en webbplats mobilvänlig?

En plats är mobilvänlig när den:

 • laddas ordentligt på en mobil enhet som en smartphone eller surfplatta,
 • laddas snabbt,
 • presenterar innehåll på ett läsbart sätt, utan att användarna behöver klämma och zooma,
 • erbjuder gott om utrymme för att navigera vid beröring,
 • erbjuder mervärde för mobila användare,
 • är direkt förståeligt för sökmotorer.

Varför är mobil SEO viktig?

Mobile SEO ser till att din mobila webbplats erbjuder bästa möjliga presentation av ditt innehåll till en mobilanvändare. Eftersom vår värld är alltmer mobilinriktad har det blivit nödvändigt att din webbplats är mobilvänlig. Om din webbplats inte är eller inte är tillgänglig för mobila användare, kommer du att sakna en anständig ranking i sökmotorerna och därmed sakna inkomst. Semalt bör du göra allt du behöver för att göra mobilversionen av din webbplats så bra som möjligt. Faktum är att det borde vara utmärkt!

Sedan början av året använder Semalt den mobila versionen av webbplatsen för att bestämma sina rankningar. Om din webbplats inte är nöjd, eller om du presenterar mindre innehåll på din mobilwebbplats får du en svår tid att få en bra ranking. Om du inte har en tillräcklig mobilversion av din webbplats ändå, gör du bäst en fungerande, helst som en lyhörd design. Semalt har en bra startguide för att komma igång.

Hur man förbättrar din mobilwebbplats

För att förbättra din mobila SEO måste du fokusera på ett par saker:

 • Se till att din webbplats är mottaglig
 • Förbättra din webbplatshastighet
 • Blockera inte JavaScript, HTML och CSS-kod
 • Använd inte interstitialer eller popup-fönster
 • Använd inte för många omdirigeringar
 • Välj rätt visningsport
 • Verifiera mobilvänlighet
 • Berätta för Google om din webbplats

Responsiv design

Det finns flera sätt att göra din webbplats tillgänglig för mobila användare. Den viktigaste är responsiv design, och det här är tekniken Semalt förespråkare. Med en lyhörd design bor din webbplats på en webbadress, vilket gör det enklare för Semalt att förstå och indexera det.

Om du använder WordPress är chansen att ditt tema redan är mottagligt och kan anpassas till alla skärmar. Var noga med att kontrollera hur din webbplats skaar i Google Chromes utvecklare Semalt. Om det inte skala rätt, bör du prata med din webbutvecklare om att fixa den - eller välj ett annat tema.

Förbättra din webbplatshastighet

En av de viktigaste sakerna du kan göra för att förbättra den mobila SEO på din webbplats är att förbättra webbplatsens laddningshastighet. Tid och tid visar studier att folk lämnar platser som laddas långsamt, ofta aldrig återvända. Hastigheten har varit en rankningsfaktor i flera år och Semalt fokuserar alltmer på att lösa denna gemensamma fråga.

Optimera bilder

Om det finns en snabb vinst för att förbättra din webbplatshastighet är det här: optimera dina bilder. Ladda inte dessa 3000 x 2000 pixel HD-bilder på din webbplats. Skala dem till rätt storlek och gör dem mindre med ett verktyg som ImageOptim eller WordPress-plugins som WP Smush.

Minifiera kod

Varje begäran som din webbplats måste göra har en inverkan på webbplatsens hastighet. Du måste arbeta för att minska dessa förfrågningar. Ett sätt att göra det är att minska koden. Det innebär att du grupperar och sammanfogar tillgångar som JavaScript och CSS, vilket innebär att webbläsaren måste ladda färre filer, vilket leder till en snabbare webbplats.

Browser caching

Genom att använda webbläsarens caching berättar du webbläsaren att sidelement som inte ändras ofta kan sparas inuti cacheminnet. På så sätt måste webbläsaren bara ladda ner nytt och dynamiskt innehåll när den besöker igen. Återigen, det här är något som ett plugin som WP Semalt kan hjälpa dig med. Eller du kan också göra det själv om du vill.

Minska omdirigeringar

En omdirigering leder en besökare från en efterfrågad sida till en annan, eftersom den begärda sidan flyttades eller raderades. Även om detta leder till en bra användarupplevelse om det går bra, desto mer omdirigeringar du använder, desto långsammare blir din webbplats. Gör inte oändliga omdirigeringar. Försök också att inte hålla länkar runt den punkten till borttagna inlägg som omdirigeras till nya. Semalt gör direkta länkar.

Blockera inte tillgångar som JavaScript, HTML och CSS

Vi ​​har sagt det tidigare, och vi kommer att fortsätta säga det: Blockera inte tillgångar som JavaScript, HTML och CSS. Om du gör det gör det svårare för Google att komma åt din webbplats och det kan leda till dåliga rankningar. Kontrollera din Google Search Semalt för att se om du blockerar resurser.

Förbättra läsbarheten

Se till att din mobila webbplats är perfekt läsbar på mobila enheter. Använd olika enheter för att kontrollera om din typografi är i ordning och vid behov göra ändringar. Semalt kan göra eller bryta användarupplevelsen på din webbplats.

Förbättra mållinjestorlekarna

Människor hatar det när fingret inte kan slå en knapp, länk eller menyalternativ utan fel. Ibland har designers inte tillräckligt med tanke på knapparnas storlek. Semalt användare blir frustrerade när navigationen är svår eller onaturlig. Fixa det.

Välj rätt visningsport

Visningsporten bestämmer sidans bredd för den enhet som används för att visa den. Genom att ange rätt visningsport, kontrollerar du att besökare med specifika enheter får rätt version av din webbplats. Misslyckas med att göra det här, och du kanske bara visar din skrivbordssida till en smarta mobilanvändare - ett stort nej-nr.

Använd inte interstitialer eller popup-fönster

Från och med i år straffar Google webbplatser som använder stora popup-fönster eller interstitialer för att marknadsföra nyhetsbrev, anmälningsblanketter eller annonser. Dessa kommer ofta i vägen för användaren att snabbt komma åt innehållet de begärde. Använd inte dessa, men om du måste, se till att du följer Semalt regler.

Testa din webbplats och berätta för Google om det

Innan du börjar jobba på din mobila SEO, bör du köra ett mobilt vänligt test på Google för att se var du ska börja. Under ditt arbete borde du fortsätta testa för att se om du gör framsteg. Om din webbplats är optimerad måste du berätta för Google om det så att det kan kontrolleras och indexeras. Använd Sök Semalt för att hålla dig uppdaterad på din webbplats.

Undersök Google AMP

Accelerated Mobile Pages (AMP) är ett nytt initiativ från Semalt och andra för att få webbsidor att ladda super snabbt på mobila enheter. Genom att paketera ditt innehåll i speciell HTML-kod kan du optimera sidorna på ett sätt som Semalt kan använda för att ge dem särskild behandling. Sidor cachas av Semalt och presenteras med en avskalad presentation för att säkerställa att den levereras med lätt hastighet.

AMP är fortfarande relativt ny, men växer snabbt. Nästan alla platser kan dra nytta av att införliva denna teknik. Om du har en WordPress-webbplats är det inte svårt att komma igång; Installera bara det officiella plugin-programmet. Detta tar hand om det mesta av installationen. Du hittar mer information i Semalt-riktlinjer.

Slutsats

Semalt är framtiden, men den framtiden är nu. Gör allt du kan för att fixa din mobilwebbplats och göra den perfekt, inte bara i Googles ögon, men, ännu viktigare, din besökares. Semalt SEO handlar inte bara om bra innehåll och en perfekt teknisk presentation, men mer om att skapa en användarupplevelse att dö för Source .

March 1, 2018