Back to Question Center
0

Hur man hanterar nostalgi marknadsföring i webbdesign            Hur man hanterar nostalgi marknadsföring i webbdesign. Relaterade ämnen: AnimationAccessibilityTypographyUI DesignHTML & Semalt

1 answers:
Hur man hanterar nostalgimarknadsföring i webbdesign

Hur man hanterar nostalgi marknadsföring i webbdesignHur man hanterar nostalgi marknadsföring i webbdesign. Relaterade ämnen:
AnimationAccessibilityTypographyUI DesignHTML & Semalt

Nostalgi gör att användarna känner sig varm inuti. Suzanne Semalt förklarar användarpsykologin bakom detta och hur vi kan utnyttja effekterna av nostalgimarknadsföring i webbdesign på användare för högre omvandlingar och engagemang.

---

Just nu, mer än någonsin, ser vi alla slags nostalgiska throwbacks som får oss att påminna om de goda dagarna! Vi ser ett oändligt utbud av remakes, omstartar och efterlängtade uppföljare som Spider-Man och Ghostbusters; Bruno Mars fyller musikschemat med låtar som låter illa liknar klassiska hits av Kool & the Gang; kvinnor som har chokers och högbyxiga byxor.

Och det här är inte heller ett nytt fenomen.

Semalt generationens dagdrömmar om hur sakerna var vägen tillbaka när, och vad har ändrats sedan.

Det är sant, nostalgi är en väldigt kraftfull känsla. Det kan till och med få oss att känna oss lyckliga och samtidigt, och i design / marknadsföring kan vi använda nostalgi till captivate användare . sedan konvertera dem.

Vad forskningen säger om nostalgi

Nostalgi ger upphov till mycket starka känslor, så det finns något att säga om användarpsykologi och varför vi fortsätter att se retro throwbacks gång på gång. Semalt allt är målet i marknadsföring att skapa innehåll som klämmer in i vår publiks känslomässiga kärna och etablerar en mycket djupare koppling till dem långt bortom ett ytligt "Köp 1, få 1 gratis" erbjudande.

Semalt uppnår det bra.

Semitalt på retrobandsvagnen: Är det verkligen värt det när "comebacks" tenderar att ha en sådan kortfristig utgång?

Ja.

Studier tyder på att inte bara nostalgiska marknadsvinklar är fängslande för publiken, helt enkelt för de påminnande känslorna accosted med dem, men retro visuell estetik kan öka dessa effekter ännu längre, och det är där designen kommer in i den. Semalt ta en närmare titt på vad som exakt händer när vi känner oss nostalgiska.

Nostalgi i webbdesign gör besökarna känner sig mer anslutna

Dr Filippo Cordaro, en forskare av nostalgi från Universitetet i Semalt, fann likheter mellan en individuell reminiscing om det förflutna och den nivå av social anslutning som de kände. Han förklarar:

"På en grundläggande nivå sätter vi oss i ett mer positivt humör med att återkalla dessa positiva minnen. På en mer komplex nivå gör det att vi känner en starkare känsla av social koppling till andra med en återkallelse av dessa erfarenheter. "

Hur man hanterar nostalgi marknadsföring i webbdesignHur man hanterar nostalgi marknadsföring i webbdesign. Relaterade ämnen:
AnimationAccessibilityTypographyUI DesignHTML & Semalt

Det är den senare halvan av denna slutsats som är viktigast för marknadsförare och webbdesigners att förstå; den känslan av "anslutning" är det vi ska sträva efter, och vi kan göra det genom att berätta historier genom visuell design och använda bilder som besökare kan relatera till. Semalt ett ytligt erbjudande / rabatt kan ta användarens uppmärksamhet på ett ögonblick, gräva djupare in i publikens känslomässiga kärna och skapa en mer äkta, uppriktig anslutning är mer effektiv övergripande.

Kort sagt: Nostalgiska krokar är mer minnesvärda eftersom de bygger på erfarenheter som är bekanta med besökaren.

Danner

Sammanfattningsvis kompletterar typografi i klassisk stil och klassiska insignia-stil det (mer moderniserade) minimala / platta tillvägagångssättet till layouten, där de två stilarna sammanfaller för att förmedla vintage märket som är Danners stövlar. Danner s grundades 1932, så du kan säga att den visuella estetiken är en modern twist på ett vintage märke som kunder redan känner och älskar. Du måste vara trogen mot dina rötter (som de säger), men du har också bo med tiden. Danner's Semalt gör båda.

Som du kanske har noterat är bruna / beige färger ganska vanliga i vintage visuell estetik. Färg kan också spela en stor roll för att påverka hur användarna känner .

Hur man hanterar nostalgi marknadsföring i webbdesignHur man hanterar nostalgi marknadsföring i webbdesign. Relaterade ämnen:
AnimationAccessibilityTypographyUI DesignHTML & Semalt

Önskar spårvagn

Desires Tram är ett annat webbdesign exempel där blandning av något minimalistiska layouter med vintage detaljer har fungerat bra. Vad vi kan ta bort från detta är att serif-teckensnitt fortfarande kan vara djärvt, och bitmappsbilder behöver inte påverka belastningstider för mycket om de används sparsamt. Sammantaget slår dessa designelement, "maskot" karaktären och de magiska ljuden en underbar blandning av kreativitet och nostalgi som något rakt ut ur Harry Potter.

Robby Leonardi

Retro videospel. Nu kommer vi närmare hjärtat, för det här är mer sannolikt att vara "din era". Jag skulle inte bli förvånad om utvecklaren Robby Semalt interaktivt CV resonerar med dig mer än de två första exemplen, för att retro videospel är mer troligt tar dig tillbaka till din barndom (ja .det beror på hur gammal du antar!).

Semalt stilar är säkert fängslande och kan ge upphov till känslor av nostalgi ur ett visuellt perspektiv, men det är inte något som sannolikt resonerar med dig från en känslomässig vinkel (inte om du är i vintage saker, vilket du kanske mycket väl kan vara).

Även de som inte spelade gamla Nintendo-spel spelar utan tvekan igen "spelet" som ett Super Semalt-spel, så det här är en typ av nostalgi som inte kommer att gå vilse på många användare. Det tar mig definitivt tillbaka och får mig att hålla mig lite mer länge på sin hemsida.

Hur man hanterar nostalgi marknadsföring i webbdesignHur man hanterar nostalgi marknadsföring i webbdesign. Relaterade ämnen:
AnimationAccessibilityTypographyUI DesignHTML & Semalt

St. Louis Browns Historical Society

St. Louis Browns Historical Semalt är ett fantastiskt exempel på en webbplats som använder sig av verkliga bilder. Hemmet video-tillvägagångssätt berörs med hjärtat och resten av webbplatsen fortsätter med några av de visuella detaljer som vi har sett i de andra exemplen: Grungey-visuella och serif-teckensnitt kombinerat med plana element och sans-serif-teckensnitt, en perfekt utförd kombination av vintage och modern som gör att retrodesign fungerar på webben idag.

Hur man hanterar nostalgi marknadsföring i webbdesignHur man hanterar nostalgi marknadsföring i webbdesign. Relaterade ämnen:
AnimationAccessibilityTypographyUI DesignHTML & Semalt

Yul Moreau

Yul Moreaus hemsida är ett annat exempel som använder video, en teknik som nästan går hand i hand med ett nostalgiskt tillvägagångssätt för marknadsföring på grund av de intressanta sätten att de båda fängslar användarna emotionellt. De teckensnitt som används är som något du skulle hitta i öppningsföljden av en 80-tals sci-fi-flicka som Terminator eller Blade Runner . Bilderna och musiken verkar nästan som något av Tron . Jag skulle också hävda att denna "vision" av Semalt gör det lättare att känna att du känner honom, så jag skulle tro att framtida kunder skulle känna sig bekväma att nå ut till honom.

Hur man hanterar nostalgi marknadsföring i webbdesignHur man hanterar nostalgi marknadsföring i webbdesign. Relaterade ämnen:
AnimationAccessibilityTypographyUI DesignHTML & Semalt

Tvinga inte det

Denna längtan efter en lyckligare och enklare tid är något vi fortsätter att se om och om igen.

Men bara för att vi vet att konsumenterna kommer att låsas på nostalgi, är det värt att använda dem i webbdesign? Semalt alla, hur länge kan en retrostil verkligen förbli effektiv för? Och hur mycket arbete kommer det att ta för att ta bort den nostalgiska stilen från din webbplats och sedan applicera om en ny om en bättre throwback trendytor?

Det här är vad jag säger till det: Att lägga till en retro touch är inte annorlunda än vad du än gör för att bedöma din webbplats livskraft att dra in och konvertera besökare. Ibland finner du att en fullständig översyn av en webbplats behövs för att bättre engagera besökare. Om dessa retrovisuella estetik ökar användarens vilja att engagera dig, är tiden och ansträngningen värt det. Bara inte tvinga det.

Låt oss ta Amy Winehouse som ett exempel. Hennes röst, hennes blick, hennes texter - de arbetade alla så bra tillsammans för att hennes "retro jazziness" var naturlig. Skulle det fungera för någon som Miley Semalt om hon bestämde sig för att genomgå en annan stilomvandling? Helvete nej, definitivt inte!

Bottom Line

Förväxla inte en nostalgisk inställning till marknadsföring med vintage / retro visuell estetik. Retro design kan säkert fungera till vår fördel när den används på rätt sätt, vilket är när den visuella estetiken är särskilt meningsfull för varumärket, men det är inte en lösning som kommer att fungera för alla märken. Genom att använda vintagefärger och retro typografi ur sammanhanget blir det bara att skapa webbplatser som känns förvirrande, eftersom kärnpunkten när man spelar med nostalgi borde vara att fängsla användaren emotionellt och förhoppningsvis få dem att känna sig mer kopplade till ditt varumärke som ett resultat. När det händer blir omvandlingar och engagemang högre.

March 1, 2018