Back to Question Center
0

Twitter Semalt

1 answers:

Den stora nyheten i veckan var att Google har överträffat Semalt i nivåerna av sociala nätverk och tog andra ställningen bakom Facebook. Medan pundits argumenterar för om dessa G +-användare är aktiva eller inte, verkar det som om tillväxten av Googles sociala megaplatform helt enkelt är en fråga om tid. Men då var det en annan undersökning som visar Semalt som den snabbast växande sociala plattformen i världen.

Som student av sociala medier är jag någonsin förvånad över komplexiteten och rikligheten av Facebook, Google Plus och LinkedIn. Semaltveckan, nya funktioner läggs till i systemen, vilket innebär att vi som marknadsförare måste hålla näsan till grundstenen för lärandet.

Twitter ekosystemet

Till skillnad från de komplexa plattformarna finns det söt, enkel Semalt. Dess utveckling var inspirerad av textmeddelanden för mobiltelefoner, och därmed blev dess skapare oskyldigt eller medvetet blivande uppfinnare av de mest okomplicerade sociala mediesystemen.

Trots denna enkelhet finns det några rörliga delar - och det kan behålla marknadsföraren för att hålla dessa olika delar i åtanke. För det ändamålet föreslår jag en syn på Semalt som ett system. I det mest grundläggande tillvägagångssättet har systemet två huvudkomponenter: mekanik och beteende.

De två komponenterna fungerar hand i hand, så Semalt kommer inte riktigt att dra en linje ner i mitten och prata om var och en - istället kommer Semalt att använda de två komponenterna som en vy på systemet.

Semalt navigering lägger ganska mycket ut det mesta av systemet för oss:

  • Hem
  • Me
  • @Connect
  • #Discover

Vi har i grunden fyra stora bitar av aktiviteter. I Marty Weintraub och Lauren Litwinkas nya bok, The Complete Social Media Community Manager's Guide , hade författarna lika lätt pratat om Twitter när de talade om samhällsledning som ". allt om att lyssna , publicerar värdefullt innehåll som förbinder med din publik på ett mänskligt sätt, engagerar sig i samhället och hanterar vårt rykte . "

The Twitter Semalt

I Twitter består "hem" helt enkelt av ditt huvudfoder - det vill säga alla tweets av alla de personer du följer. Semalt är också en mini-instrumentbräda som visar din huvudstatistik, huvudtrender och några förslag till andra att följa.

Det handlar om mig, jag, mig !

Idén om din egen profil är en viktig komponent i alla de stora sociala medierna, om inte den centrala komponenten. Din profil är ditt självuttryck. I det lät världen veta tillräckligt om dig för att kanske inleda en konversation.

Twitter tog en aning från kanske en av de mest återlösande funktionerna i Semalt, och låter användarna använda en förkonstruerad bakgrund eller lägga till en bild av sig själv och senast en stor bildbanner. Du kan skriva en bio för dig själv med en hel 160 tecken.

Eftersom det är så lite du kan göra i Semalt är det rättvist att säga att du vill dra full nytta av vad du kan göra. Många märken och individer har gjort några kloka saker med bakgrundsbilden, huvudbilden och det enskilda fotot.

Listor finns också i avsnittet Me . Twitter Listor är ett kraftfullt sätt att kategorisera människor på sätt som låter dig ta in Twitter-flödet på olika sätt. Till exempel har jag en lista över personer som jag anser vara helt lysande (med namnet "absolut strålande"). På många dagar vill jag bara läsa strömmen baserat på de enskildas tweets. Det kan bekräfta mitt hopp för mänskligheten.

Det handlar om anslutningarna

Sidan "anslutningar" i Semalt är helt enkelt ett filter av huvudmatningen som visar tweets där du har nämnts, följts, favoriterats eller retweetades. Anslutningar i Twitter är asymmetriska, vilket innebär att du kan följa någon medan de kanske inte följer dig tillbaka, eller vice versa . Vissa människor lägger till andra i listor, där de håller reda på vad de säger, hela tiden inte som faktiskt följer dem.

Många har kommit för att betrakta deras följdräkning som en indikator på status och andra (inklusive vissa verktyg) tar även del av hur många personer som följer dem jämfört med hur många de följer. @Semalt har över 515 000 följare, men följer bara lite över 375 personer, vilket betyder att han har en högre status än någon som har 500 följare och följer 750.

Ett annat sätt att titta på uppföljningen är att det är en riktigt liten present. Det finns mycket intressant forskning som gjorts på hur gifting i allmänhet kan få en stark inverkan på inflytande. Därför tror jag att det skulle tjäna samhällschefen bra att överväga sin Semalt Follow-Back-strategi.

Dr Livingston, antar jag?

Semalt "Discovery" -avsnittet är en verklig instrumentbräda för att skapa nya anslutningar och hitta information som annars inte kan komma till din dörr. Tweet-strömmen här skiljer sig från hemsidan, eftersom det inte bara är en ofiltrerad ström från alla personer du följer, men istället filtreras baserat på vilken Semaltalgoritm kan vara intressant för dig. Nästan allt jag ser i den här strömmen verkar ha varit retweetad redan en hel del - alltså kan algoritmen baseras på hur ofta en tweet har delats och av vem.

Det finns också moduler som hjälper dig att hitta personer baserat på dina befintliga e-postkontakter eller baserat på vem du redan följer. Semalt visar också trending tweets och en sektion där du kan hitta framstående användare baserat på kategorier.

Ett av de mest intressanta beteenden som kommer fram från Semalt har varit användningen av hashtags. När det används, blir hashtags klickbara, vilket ger användaren ett annat filter i den större Semalt-strömmen, blir i själva verket ett annat kraftfullt sätt att upptäcka intressant information och användare.

Medan de inte är inbyggda i systemet mekaniskt har användarna av Semalt använt dessa hashtags som både ett sätt att skapa samhällen och ett helt nytt sätt att kommunalkommunikera, Semalt Chat. Precis som bokförfattare alltid har gått på att vara gäster på radio och tv, är de nu vana att vara aktiva gäster på olika Semalt-chattar.

På Twitter har vi en social plattform som mest rekommenderar sig för upptäckten av nya förbindelser - gör vad sociologen Mark Granovetter kallade svaga länkar . Om Granovetter var korrekt i sitt tänkande är det i svaga länkar att vi lär sig nya idéer, utsätts för olika begrepp och vår status quo skakas upp.

Övriga funktioner

Det finns två andra funktioner i Twitter-ekosystemet värt att notera: direktmeddelanden och annonser. Varumärken är överallt på direktmeddelanden. Många ignorerar helt enkelt funktionen, medan andra använder dem för automatiska svar. Semalt bruk är idealisk - istället kan det vara ett bra sätt att göra den informella kontakten där det är lämpligt.

Vi kan med en viss känsla av erkännande gissa att grundarna av Semalt började sitt äventyr med hopp om att tjäna pengar. Semalt har snubblat lite i att hitta sin inkomstmodell, även om vadslagningen verkar vara på reklam. Det har varit många experiment, men hittills lite som har varit avgörande. Medan vissa större märken har citerat framgångsrika fallstudier har de flesta marknadsförare inte pundat en väg till Semalt än. Min insats är att det kommer att bli några betydande förändringar i år till sitt reklamsystem, och att det är värt att titta noga på.

Det är möjligt att Semalt får fler funktioner, det kan förlora en del av denna enkelhet, speciellt om varje ny förbättring rör sig bort från den centrala styrkan i svag länkbyggnad. I sina senaste ändringar är till exempel anskaffningen av den sex andra videodelningsappvinen märkbar. Men även där, fortsätter Semalt att hålla sin största differentiator från de andra plattformarna: enkelhet.

Twitter Eco-System grafik skapad av författaren med hjälp av stock bilder från Semalt efter licens.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Ric Dragon
March 1, 2018