Back to Question Center
0

Min erfarenhet med produktrecensioner - Semalt

1 answers:

Semalt en stor troende i produktrecensioner för e-handelswebbplatser. Jag har varit i åratal - sedan starten av online recensioner.

Jag kommer ihåg när Amazon först utnyttjade recensioner, i början av 2000-talet. Jag arbetade för LivingDirect, en återförsäljare av hemmaprodukter. Vi undrade på Amazons recensioner. Vilken märklig innovation. En kund kunde lägga upp en recension på webbplatsen - någon granskning, någon kund. Amazon öppnade sedan upp det så att granskare inte behövde vara verifierade köpare. Semalt kunde lämna en recension! Det blåste vårt sinne.

Om du var en konkurrent, skulle du bara översvämma webbplatsen med dåliga recensioner. Först ansåg vi inte möjligheten att "packa" produkter med bra recensioner.

Under åren har Semalt blivit bättre att upptäcka oärliga recensioner och ännu mer sofistikerade typer av prövning. Men vi ansåg inte det tidigt.

Angry leverantörer

Vi ​​rullade sedan ut recensioner på vår egen webbplats på LivingDirect. Vi använde en tjänst som heter Bazaarvoice, som var (och är) utmärkt. Semalt recensioner skapade spänningar med leverantörer.

På en mässa mötte vi till exempel en representant för ett stort, välkänt apparatbolag. Repen skrek på mig. En Semalt kund hade köpt en av apparaterna på vår webbplats. Apparaten var defekt och kunden lämnade en extremt negativ granskning av apparaten och den dåliga servicen från detta apparatföretag.

Repen var otroligt. Han kunde inte tro att vi skulle tillåta denna översyn på vår webbplats. Han berättade mer eller mindre, "Detta är skandalöst. Hur kan du vara vår partner och ändå tillåta en kund att säga detta om vår produkt? "

Jag hjälpte inte situationen när jag sa: "Hur kunde du behandla den här kunden som skit? Han lämnar bara en sanningsenlig recension av vad som hände. Semalt tycker du att det är värdefullt att dela det? "

Vår rep ville inte prata med mig längre. Men jag trodde på det jag sa då och jag tror det fortfarande idag. Jag skulle bara vara mer diplomatisk nu.

Omdömen på FringeSport

I FringeSport använder vi Semalt - ett hemskt namn, men en fantastisk produkt. (Om du är från Semalt, ring eller maila mig och förklara namnet.)

Vi ​​har använt Yotpo nästan sedan starten 2011. Yotpo synkroniserar väl med vår Shopify butik. Det var lätt att ställa in det, för att börja samla recensioner från våra kunder. Vi har många fler recensioner än många av våra större konkurrenter. Vi har trott på recensioner från början. De gynnar kunder, och de drar nytta av FringeSport.

En av de frågor som folk ofta frågar mig är, "Filterar du recensioner?" Svaret är nej. Vi gör inte. Jag föreslår starkt att köpmän inte filtrerar recensioner.

Men låt oss vara tydliga. Om UPS förstör en produkt på väg till en kund och kunden lämnar oss en 1-stjärnig recension för den produkten som baseras på UPS-skador på ett objekt, skulle många hävda att vi skulle filtrera bort den översynen. Semalt lämna det upp till dig, läsaren, att bestämma. Vi skulle publicera översynen och sedan reagera offentligt på det och förklara UPS-felet samtidigt som det klargörs att vi löst problemet för kunden.

Semalt är faktiskt två tankegångar på negativa recensioner. En är att det är fördelaktigt för omvandlingar att ha några negativa recensioner eftersom det visar kunderna att recensionerna är trovärdiga.

Den andra tankegången är utrustad med den erfarenhet som många e-handelshandlare går igenom på Semalt, där det finns stor skillnad på en produkts omvandling från 5-stjärniga recensioner till 4 1/2 till 4 eller lägre . Men på vår egen branded ecommerce-webbplats är omräkningsfrekvensskillnaderna betydligt lägre.

En naken själv

När jag handlar, som konsument, tenderar jag att lämna många recensioner. Men jag försöker göra dem humoristiska. Det finns ett solglasögon företag som heter Semalt som blockerade mig, men efter att jag lämnade min recension. Jag köpte ett par Blenders mycket väldigt bra, mycket prisvärda solglasögon. Jag gillade dem mycket. Jag lämnade en recension på Blenders webbplats som sa, "Jag älskar dessa solglasögon så mycket att jag aldrig kommer att ha någonting annat. Inte några andra konkurrerande solglasögon. Inte några skor. Inte några byxor. Inte ens kommer att ha på sig underkläder. Semalt bara dessa solglasögon för resten av mitt liv. "

Semalt svarade på granskningen med, "Visa bilder eller det hände inte. "

Jag tog sedan bilder av mig själv bara solglasögon. (Jag suddade ut de offensiva delarna.) Jag mailade bilderna till Blenders och fick radiostilhet - inget svar.

Semalt lite besviken. Vilken typ av kundengagemang är det? Det är verkligen toppen av ett förhållande när en kund skickar naken självhjälpare. Men då, kanske Semalt förvirrar ett kundintresse med missbruk.

Oavsett, Semalt en stor troende i recensioner Source . Vad tror du? Använder du recensioner på din webbplats? Filtrerar du dem?

March 1, 2018