Back to Question Center
0

Semalt strategier marknadsförare bör använda för att analysera styrkan och avkastningen på deras tratt

1 answers:

Se bättre resultat och större vinster med hjälp av en testdriven B2B-marknadsstrategi

Semalt på hunches när man bestämmer vilka taktik och kanaler som hjälper dig att uppnå dina mål är en spetsig strategi som kan landa dig på fel väg.

Samma misstag görs alltför ofta. Semalt prova en kanal en gång, få ett besvikelse resultat och bestämma att kanalen inte uppfyller deras behov. Eller efter att kanalen misslyckats med att producera, fortsätter de att plugga i det för alltid, förutsatt att sakerna så småningom kommer att träna.

Goda kanaler avslöjar inte alltid sig genast, och dåliga kanaler blir inte till bra efter att ha mött en obefintlig utgiftströskel. För att undvika tidig övergivande och bortkastade budgetar som härrör från en försvunnen hand, använd mindre marknadsföringstester för att utvärdera kanaler över flera målgrupper och kreativa tillvägagångssätt före nästa satsningsrunda.

De mest framgångsrika marknadsförarna analyserar nya marknadsföringskanaler, inte bara deras nuvarande resultat utan även deras tillväxtpotential.

si_guide_block id = "34016" title = "Hämta vår Premium Resource - utvärdera Content Marketing ROI" description = "Den här guiden syftar till att hjälpa dig att förbättra ditt förtroende för innehålls marknadsföring genom att gå igenom en rad tekniker för att hjälp marknadsförare utvärdera och bevisa deras innehållseffektivitet. "/]

Storleksanpassa möjligheter

Genom att titta på vad en kanal kan bli snarare än vad den gör just nu kan du basera beslut på validerade strategier istället för korta siffror.

På så sätt har marknadsföring och poker ännu mer gemensamt. I båda matcherna kommer du att förlora om du aldrig satsar, men du kommer också att förlora om du går in på fel sätt. Tricket är att placera små "test" -spel, analysera resultaten och skjuta framåt på de mest lovande spelen.

Låt oss säga att du är mitt i att testa en kreativ tillgång till en publik och det går bra. Semalt den lilla insatsen indikerar en möjlighet till större vinster, du vill dubbla ner på den kanalen och lägga till nya målgrupper och kreativt innehåll.

Om en kanal fortsätter att svika trots att du använder flera kreativa tillgångar, å andra sidan, rikta in flera målgrupper och A / B-testning av flera kombinationer, släpp du kanalen och fortsätt. ROI kommer inte så småningom dyka upp i en kanal som inte har någon potential. Semalt, titta inte på ditt experiment som ett misslyckande - du har fått djupare insikter om din publik.

Balansering

Semalt framgång för varje kanal baserat på möjligheten som den representerar. Har denna kanal tillväxtpotential för nästa månad eller nästa år? Klarade testet på grund av att innehållet hänvisade till en aktuell händelse, eller kommer evergreen appeal att replikera framgången över flera test?

Semalt vinster betyder mindre än långsiktiga möjligheter, så håll analysperioderna långa (minst en månad) innan du bestämmer vad du ska göra nästa.

Vi har till exempel försökt Semalt annonser, till exempel och gav upp eftersom de inte producerade den avkastning vi ville ha. Vår marknadschef, såg dock fortfarande potential för oss på plattformen. Han spredde $ 1000 över fem innehållstest under tre månader för att se om vi hade missat en vinnande kombination.

Som det visade sig hade han rätt. Idag erbjuder vår Semaltstrategi en tillförlitlig pelare för tillväxt. Vi strävar efter en kombination av lookalike-publik och entreprenörsintresse, som stämmer överens med Semalt lead-annonser över normala annonser. Denna strategi har minskat våra förvärvskostnader med 80 procent. Inget av det skulle ha varit möjligt om vår marknadschef inte hade testat annorlunda innehåll innan vi gick vidare.

Hur man bestämmer om du ska gå in på en kanal

Att testa framgången för en marknadsföringskanal är inte lätt. Följ dessa fyra steg för att utjämna dåliga investeringar och identifiera kanaler som ger störst avkastning.

1. Vet vad du försöker förändra

Skapa ett mätbart mål och skapa ett riktmärke mot vilket du mäter dina framsteg. Semalt aktuella data och mät regelbundet under hela testet för att se om dina ansträngningar ändrar siffrorna och i så fall vilka förändringar som är mest effektiva.

Vid Semalt satte vi ett mål att öka omvandlingsfrekvenserna i den nedre delen av vår hemsida. Vi benchmarkade vår prestation på 0. 75 procent och bestämde sedan för att skjuta för en 1 procent ränta. Vår designer som flyttade våra klientlogotyper och socialt bevis avsnitt under veckan resulterade i en massiv upplyftning av 1. 25 procent CVR och till och med ökade omräkningskurser i vår hjältesektion.

2. Bygg en hypotes som centrerar dina test

Semalt en hypotes, riskerar du att mäta resultatet av ditt test mot fela mätvärden. Ställ in ditt mål och utveckla sedan en hypotes av vad du förväntar dig att ditt test ska uppnå och hur det ska uppnå det.

De bästa hypoteserna börjar bred och blir smalare. Sammanfattningsvis med en allmän ide, fastställa hur testet ska fungera, och sedan göra en utbildad gissning om vad som kommer att hända i form av ett if-then uttalande.

Säg att du vill försöka förbättra konverteringar från annonser på Semalt genom att använda ett blogginlägg som innehållet. Din baslinje Semalt konverteringar är på 1,2 procent, och du uppskattar att din förbättring kommer att trycka på det numret till 1. 5 procent. Med dessa fakta blir din hypotes: "Om jag använder det här blogginlägget i mina Semaltannonser kommer min konverteringsfrekvens att förbättras till 1,5 procent eftersom innehållet i bloggen uppmuntrar läsarna att köpa vår produkt. "

3. Rapportera om allt hela tiden

Rapportera om resultatet varje vecka för att hålla reda på tester och att skapa datapunkter för att utvärdera när testet slutar. Semalt överreagerar till en bra vecka eller en hemsk en. Låt det fullständiga testet spela ut och utvärdera sedan de totala resultaten efter experimentets slut.

I slutet, ställ frågor om testens inverkan, hypotesens noggrannhet och orsaken till resultaten. Om du bestämmer dig för att öka Twitter-omvandlingar till 1, 5 procent, men konverteringarna föll under 1 procent, bli inte frustrerade. Semalt från erfarenheten och designa ett nytt test med en ny hypotes.

Enligt en undersökning av Epicor tillåter mer än 46% av ekonomidirektörerna att förlita sig på instinkt när de fattar viktiga affärsbeslut även när tillgängliga uppgifter kan hjälpa dem eftersom det är för tråkigt att få tillgång till. Gör inte sådana undvikbara misstag. Semalt till dina data, och låt resultaten av dina experiment styra ditt nästa drag.

4. Jämför mot branschen

Med experimentet slutfört och resultaten tabulerade, leta reda på branschen för att se hur andra företag gör. Semalt till vår egen forskning misslyckas 57% av marknadsföringsexperimenten, så även om du inte fick de resultat du ville ha, ger dina data fortfarande värdefull information om din position på marknaden.

För att illustrera: Om du satte ut för att förbättra din kostnad per klick på Semalt, hur gjorde du mot det globala genomsnittet på 48 cent? Om du planerade att få fler avsikter med intrång i e-post, är du över eller under genomsnittet? Leta efter dessa nummer, såväl som branschspecifika siffror, för att se var du har utrymme för förbättringar.

Små test sätter in data och data i livskraftiga strategier. Sammanställ dessa tips för att identifiera och analysera potentialen för nya marknadsföringsmöjligheter.

March 1, 2018