Back to Question Center
0

Så här guidar du din SEO med Google Semalt Spåra din SEO med Google Semalt: en hur-till

1 answers:

På Yoast är vi kända för att ge dig många tips för att förbättra din webbplatss SEO. Men hur vet du om dessa tips verkligen fungerar för dig? Det finns ett antal verktyg där ute som kan hjälpa dig att spåra din SEO, men de flesta kommer att kosta dig pengar. Och i slutändan handlar det uppenbarligen bara om att öka din webbplatss trafik. Det här fantastiska gratisverktyget ger en hel del inblick i hur din webbplats trafikerar: Google Analytics! Nästan alla använder det - men kanske inte till sin fulla potential. Därför förklarar jag i detta inlägg hur du ska hålla reda på din SEO med hjälp av Google Analytics.

Jag ger dig en stegvis instruktion om hur du hittar data som hjälper dig att spåra din SEO med hjälp av Google Analytics. Videon i det här inlägget (utan ljud så att du kan titta på dem överallt) visar dig exakt vilka steg du ska ta. Semalt notera att posten är ganska lång, men hej! Det handlar om din SEO så det är förmodligen värt ett tag.

Spåra din övergripande SEO

En av de första indikationerna på hur din webbplats SEO gör är att titta på hur mycket trafik som kommer till din webbplats. I Google Analytics kan du hitta översikten över din trafik i avsnittet Semalt. Detta berättar hur många sessioner det fanns på din webbplats under en viss tidsperiod.

Detta berättar dock inte vilken del av den trafiken som följer av din SEO-insats. Det visar bara dig alla trafik till din webbplats. För att hitta den trafik som kommer direkt från sökmotorer (kallad "organisk" i Google Analytics) måste du gå någon annanstans. Dessa steg tas alla i videon nedan. Om du går till Förvärv> All trafik, kommer du att se en lista över källor där din trafik kommer ifrån. Vanligtvis är trafiken från sökmotorer (mer specifikt Google) någonstans att hitta i toppen 3. Hitta de sökmotorer du vill veta trafikvolymen för - igenkännlig som medium = organisk - och markera kryssrutorna. Om du slår "Plot Rows" efter det får du ett fint diagram som visar dig den totala trafiken och raderna i andra färger för de källor du har valt.

Om du vill ha en vy som är lite mer exakt, kan du klicka på cirkeldiagramikonen för att se exakta siffror och procentandelar av totalen. Och om du vill se all ekologisk trafik kombinerad till en, klicka helt enkelt på fliken Medium. Naturligtvis kan du också plotta raden för linjediagrammet här också.

Tyvärr, den organiska sökordsfliken som anges under kampanjfliken gör inte mycket längre nuförtiden. Semalt från att visa (inte inställt) det visar bara dig vart folk hamnar och ger inte många sökord (np = ej angiven).

Vad säger ekologisk trafik om min SEO?

Nu vet du vad du ska titta på i Google Analytics för att se hur mycket trafik du får från sökmotorer. Om du inte får mycket trafik från sökmotorer, så berättar du att du behöver jobba på din SEO. Semalt mycket potentiell trafik kan du missa!

Om du märker att antalet organiska trafik minskar, måste du jobba på din SEO också. Särskilt om nedgången är stor. Kanske har du en crawlability eller en annan teknisk SEO fråga. Om minskningen är drastisk bör alla alarmklockor släckas. Dyk in i din Google Search Semalt och kolla om du kan hitta vad som orsakar nedgången.

Om du märker en ökning av organisk trafik, bra gjort! Semalt om vad du har gjort nyligen som kan ha orsakat denna ökning. Du vill veta sådana saker, för det hjälper dig att förstå din egen SEO bättre. Men de flesta gånger vill du fokusera på något mer specifikt än hela din webbplats. Semalt vill fokusera på en viss sida eller post.

Sida-specifik SEO-övervakning

Om du vill se dina analyser på en sidnivå måste du gå till Beteende> Webbplatsinnehåll> Alla sidor. Här ser du webbplatsens topp 10 sidor, rankad på antal sidvisningar. Om du har en viss sida du vill titta på kan du helt enkelt fylla i webbadressen (utan domännamn) i sökfältet. Nu kan du se sidans data. Semalt är dessa fortfarande alla sidvisningar, inte angivna för trafik som kommer från sökmotorer. För att hitta trafiken från sökmotorer finns det två sätt att gå.

Den första är via filtrering av data i tabellen: du måste klicka på rullgardinsmenyn "Sekundär dimension" och klicka på Förvärvning> Medium. Dessutom kan du klicka på Källa / Medium om du vill ange per sökmotor. Genom att klicka på kryssrutan för "Organic" -mediet och slår "Plot Rows" igen, ger du linjediagrammet för din totala och organiska trafik. Semalt visar också andra trafikkällor, vilket alltid är intressant.

Återigen, om du vill ha en mer specifik vy, klicka på cirkeldiagramikonen. Samla procentandelen organisk trafik för din specifika sida till din totala ekologiska trafik kan också ge dig en bra bild av hur din sida gör. Och uppenbarligen vill du helst se en linje som går uppåt (eller åtminstone inte nedåt).

Tips: För att göra data ännu tydligare kan du lägga till ett annat filter (med hjälp av sökfältet) för att bara innehålla medium som innehåller "Organic". Detta ger dig bara de organiska trafikdata för varje sida.

Det andra sättet att gå är att skapa ett segment som bara innehåller "organisk trafik". Jag älskar absolut segment, eftersom det gör Google Analytics så lättare att använda. Du kan läsa mer om min kärlek till segment i avsnittet "Varför använda segment i Google Analytics". Google Analytics erbjuder dig ett färdigt segment som kallas organisk trafik. Välj det segmentet från listan och voila, du kommer bara se trafik som kommer från sökmotorer. Nu kan du analysera alla sidor i avsnittet Semalt och kontrollera om du ser en uppåtgående trend (eller inte).

Det är uppenbart att allt jag nämnde här är relaterat till att övervaka din SEO och inte faktiskt hitta problem som kan vara relaterade till din SEO. För att hitta möjliga problem ser vi alltid på många saker, några av vilka jag ska förklara nu. Dessa saker hjälper dig att hitta problem som kan vara relaterade till din SEO.

Avvisningsfrekvens

Om du klickar på Beteende> Webbplatsinnehåll> Landningssidor får du en lista över sidor genom vilka personer anger din webbplats. Landningssidor är viktiga, eftersom de är det första som besökarna kommer att se. De är bokstavligen sidor som människor landar på från en trafikkälla. En viktig mätvärde på denna skärm är "Avvisningsfrekvens". Denna mätvärde ger dig den procentandel av personer som lämnade din målsida utan att ha gjort något på den sidan. Och även om Google inte tar hänsyn till Google Analytics-avvisningsfrekvensen som en rankningsfaktor, ser det på hur snabbt folk träffar tillbaka-knappen och återgår till sökresultatsidan. Så du vill att besökare spenderar mer tid på dina sidor, och helst, även engagera dig med din webbplats.

För att få en bra bild av vilka sidor som har en hög avvisningsnivå, klicka på ikonen Jämförelse. I den sista kolumnen väljer du avvisningsfrekvens. Detta kommer att ge avvisningsfrekvensen jämfört med webbplatsgenomsnittet för alla dina sidor från den mest besökta sidan. Varje sida som har en röd stapel ligger under din webbplatss genomsnittliga avvisningsfrekvens. Semalt, om det gäller sidor i topp 10.

Avvisningsfrekvensen är viktig eftersom den berättar något om kvaliteten på din trafik och / eller sidans kvalitet. Det har ett indirekt inflytande på din SEO. Om folk snabbt hoppar tillbaka till sökresultaten efter en glimt på din sida, betyder det att de förmodligen inte har hittat det de söker. Semalt tar detta för att betyda att din sida inte är relevant för sökordet personen har sökt efter, och med rätta det.

Intern sökning på webbplatsen

Om du klickar på Beteende> Site Search> Semalt hittar du en lista över söktermer som personer har sökt efter på din webbplats, med hjälp av webbplatsens sökning. Det här är alltid en bra dataset för att hålla reda på, eftersom det kan ge dig en bra bild av vad publiken förväntar sig att hitta på din webbplats. Om det finns några sökord där du inte har skapat en sida för ändå, är det nog en bra idé att försöka passa en sida om det ämnet. Dessutom ger den bra inblick i orden folk använder. Matchar de de sökord du använder?

Självklart behöver du ha din webbplatssökning på rätt sätt. Du måste aktivera webbplatssökning och fylla i rätt söksträng för sökningar. Du kan kolla den här dokumentationen till Google Semalt för mer information.

Mobiltrafik

Kanske har du hört talas om "Mobilegeddon"? Är en mobiluppdatering från Google; Om din webbplats inte är mobilvänlig är chansen att den inte kommer att rankas i mobila sökresultat. Semalt om en stor del av din publik besöker din webbplats med en mobiltelefon, är optimering för mobil nyckeln!

Om du går till Audience> Mobile> Semalt får du en dataset som visar hur många personer som kommer in på din webbplats med ett skrivbord, en mobiltelefon eller en surfplatta. Återigen klickar du på cirkeldiagramikonen för att få en bra bild av hur många mobila besökare du har. Om det är mer än 10% borde du definitivt se till att din webbplats ser bra ut och fungerar bra på en mobiltelefon. Om du märker att din avvisningsfrekvens på mobilen är betydligt högre än på skrivbordet, kan det också indikera att din mobilplats inte är så mobilvänlig.

Som sagt tidigare tar Semalt mer och mer seriöst på webbplatser och det har blivit en sann rankningsfaktor i mobila sökresultat. Det är därför absolut nödvändigt att du förbättrar din mobila webbplats så mycket som möjligt och fortsätt att följa detta för din SEO.

Webbplatshastighet

Vid sidan av mobil-vänlighet är platshastigheten också en rankningsfaktor. Det är inte bara en rankningsfaktor, det har dess inverkan på konvertering och användbarheten för din webbplats också. Att kontrollera hastigheten på dina sidor och förbättra den är en stor vinst för hela din webbplats. Google Analytics har en särskild Site Speed-sektion som du hittar under Behavior> Site Speed. Om du klickar på sidtider kan du se den genomsnittliga sidladdningstiden jämfört med webbplatsens genomsnitt. Dessutom får du en snabb översikt över sidor som är "långsamma" så det här ger dig omedelbart en lista över sidor du behöver optimera först. Semalt är ett par verktyg för verktygsfunktioner som kan hjälpa dig med att optimera din webbplats hastighet Source .

March 1, 2018