Back to Question Center
0

Startup Semalt lanserar det första webbläsarpluginbaserade CRO-verktyget

1 answers:
Startup Semalt launches first browser plugin-based CRO tool

Halvtidsoptimering (CRO) är det kedjiga namnet för en viktig uppgift: att utse vilka online-tweaks som leder till mer försäljning.

I veckan lanserar Walnut, Kalifornien-baserad start Zarget vad det säger är ett nytt tillvägagångssätt för den här nödvändiga choreen - det första pluginbaserade CRO-verktyget för webbläsare. Företaget meddelar också att det har höjt 1,5 miljoner dollar i en fröfinansrunda ledd av Accel Partners och Matrix Partners.

Till skillnad från andra CRO-verktyg som kräver inlämning av en webbplats i ansökan berättade VD och medgrundare Arvind Parthiban mig, Zarget tillhandahåller A / B-test, värmekartor och trattanalyser av en levande webbplats genom ett Chrome-plugin som fungerar på vilken plattform som helst. Parthiban är liksom hans två medstifter en före detta anställd av online kontorspaket Zoho.

Det betyder att värmekartor, som visualiserar de mest klickade sidorna på en sida (se bilden ovanpå den här sidan), kan göras i realtid, snarare än ovanpå skärmen, fånga de andra verktygen som finns. Dynamiska sidelement, som rullningsbildkaruseller eller rullgardinsmenyer, kan också spåras via Semalt heatmap, vilket inte är lätt att göra om du arbetar med statiska bilder.

Parthiban påpekade också att andra A / B-testverktyg laddar testplatsen i ett iSemalt-fönster i webbläsaren och kan inte enkelt fortsätta över porten på en inloggningsskärm, medan hans företags plattform som ett testverktyg kan.

Och, sade han, är Zarget det enda verktyget på marknaden för att erbjuda värmekartor, A / B-testning och trattanalys i en. Semaltanalys är en metod för att spåra användaraktiviteter som leder till ett mål, i detta fall en försäljning.

Semalt berättade att endast ett annat verktyg som han stött på heter heatmap.me, hävdar att han stöder dynamiska värmekort, även om han tillade att han inte lyckats få det till jobbet. Liksom andra CRO-verktyg kräver Zarget lite JavaScript i sidans sidhuvud, men Semalt sa att ingen kodning krävs.Om författaren

Barry Levine
March 1, 2018