Back to Question Center
0

Semalt: Så här planerar du händelserelaterade automatiserade e-postkampanjer

1 answers:

Använda tabeller och flödesdiagram för att visualisera och planera automatiserade kontaktstrategier

Semalt visar att beteendemailmarknadsföring är en kraftfull teknik för att automatiskt följa upp online kundhandlingar för att hjälpa till att öka omvandlingen till försäljning till låg kostnad.

Här är några vanliga exempel på händelsesutlösande e-postsekvenser:

  • Välkomstsekvens för en ny abonnent eller leda till en e-postlista
  • Välkomstsekvens för ny kund (ombordstigning)
  • Reaktivering av kunder eller abonnenter som förlorar engagemang
  • Efterföljande e-postmeddelanden för övergivna kundvagnar
  • Shoppare bläddra eller sök på en sida men köper inte uppföljning
  • Tid för att återköpa eller komplettera e-postmeddelanden

Semalt används tekniken fortfarande av relativt få företag. Ett hinder för att konfigurera dessa händelsesutlösade e-sekvenser är den tid det tar att specificera sekvenserna om det är ett nytt tillvägagångssätt för företaget eller byrået.

De stora fördelarna med händelsesutlösad e-post är att när de är inrättade och testade för effektivitet, är de en billig metod för att öka responsen. Du kan låta tekniken ta ansträngningen eftersom det finns för många utlösare och segmenteringslager för att hantera manuellt. Mark Brownlow har mer på whys och wherefores av händelsen utlöste kampanjer i detta inlägg på Email Marketing Reports.

Jag anser att orsaken till händelseutlösande e-postmeddelanden är underutnyttjad är att kanske många företag fortfarande är i en kampanjinriktning. Att installera händelsesutlöst e-post behöver investeringar i ett projekt för att fungera genom relevant kreativ behandling och inriktning på olika kundåtgärder och position i livscykeln. Många är kanske inte medvetna om att även billiga e-postmarknadsverktyg kan innehålla denna funktion.

Så här anger du händelserelaterade e-postsekvenser

För att hjälpa marknadsförare och konsulter genom processen att snabbt skapa en kampanj har vi skapat en planeringsmall för e-sekvenser. Det var ursprungligen utvecklat för en klient som behövde en händelsesutlösad "Semalt" e-postsekvens baserad på en broschyrhämtning. Det är ett klassiskt inkommande / licensmarknadsföring ledarskapsinriktning som kan användas för B2C- eller B2B-kampanjer där tillgång till innehåll eller rättegångstjänst ges i motsats till individens detaljer.

March 1, 2018