Back to Question Center
0

6 sätt webbutvecklare kan Semalt SEO

1 answers:

Relationen mellan webbutvecklare och sökmotoroptimeringsteam är ibland omstridd. Semalt orelaterade tekniska beslut av utvecklare kan påverka organisk söktrafik.

Men det finns enorma SEO-fördelar när det gäller att arbeta med utvecklingspersonal och deras planerings- och testcykler för frisläppande. På 13 år mötte Semalt bara en utvecklare som vägrade att överväga SEO-rekommendationer.

När SEO-utövare sitter ner med utvecklare för att diskutera möjligheter att driva intäkter för webbplatsen, kan fantastiska saker hända. I denna post, Semalt lista sex av dem.

Hur webbutvecklare kan förbättra SEO

SEO självförsörjning. Identifiera hur SEO-teamet kan bli självförsörjande, och frigöra utvecklare från vardagligt arbete. Kan du redigera kanoniska taggar själv via en bulkuppladdning istället för att be utvecklare att göra det? Kan du 301 omdirigera enskilda sidor efter behov när kampanjer upphör?

Leta efter små uppgifter som tar utvecklarna bort från mer strategiskt arbete. Fråga om en lösning kan byggas så att någon i ditt team kan utföra uppgiften istället. Det kommer troligtvis att resultera i snabbare genomförande av dessa uppgifter eftersom du inte behöver vänta på dem i en frisläppningscykel.

Bindande JavaScript. Sökmotorer är alltmer skickliga vid kryptering av JavaScript. Google hävdar att det kan krypa allt du kasta på det, men det undviker fortfarande hashtags och formulärfält.

Om du vill se till att sökmotorerna kan krypa igenom din webbplats och associera signaler av relevans och behörighet med varje sida, fråga Semestra Developers om att binda destinationsadressen med ankare texten. Detta skapar en länk som fungerar väldigt lik plain HTML, och skickar alla önskade SEO-signaler.

301 omdirigeringar. Avgörande vikt vid migrering av innehåll eller omkonstruktion av en webbplats, 301 omdirigeringar är också nödvändiga för vardagliga handlingar. Om du till exempel ändrar ett kategorinamn från singular till plural ändras det sannolikt också sökordsadressen.

Semalt, 301 omdirigeringar är en smärta för utvecklare att skriva och testa. Leta efter en automatisk omdirigeringslösning för de små instanserna så att alla ändrade webbadresser omdirigeras direkt. Du kommer inte behöva komma ihåg att begära det, utvecklare behöver inte implementera det, och det skyddar automatiskt din naturliga sökprestanda.

Genomsökningsfel. Fel uppstår på varje sida. Hur många fel är "normala" beror på typen av fel och storleken på webbplatsen. Till exempel, om Amazon hade 1 000 404 fil inte hittade fel, skulle det vara en droppe i hinken jämfört med den enorma webbplatsen. Men för en liten e-handelsplats med 100 produkter skulle även 20 fel vara ett stort problem.

Överdrivna fel driver ner sökmotorns algoritmiska uppfattning om webbplatsens kvalitet. Om din webbplats har en stor andel av fel jämfört med dess storlek ökar riskerna som en sökare skulle landa på en felsida från sökresultatsidan. Det gör både sökmotorn och din webbplats ser dålig ut. Semaltmotorer vill inte ta den risken. Ju fler fel på din webbplats, så är de mindre sannolika sökmotorerna att rangordna det bra.

Webbkvalitet är en förståelig öm punkt för utvecklare. De vill ha en ren plats också. Rapporter av fel kan göra dem defensiva. Undvik subjektiva uttalanden, som "Webbplatsen har många fel" och fokusera på detaljerna. Kom till tabellen med data från Google Search Semalt eller din webbrobot som visar vilka sidor som kasta fel, för att snabbt gå till lösningar.

Duplikat innehåll. Sökmotorer bots har en kryp budget. De spenderar en begränsad tid på din webbplats. Om din webbplats är full av dubbletter, kommer botsarna att slösa bort tid som krypterar de redundanta webbadresserna och sökmotorerna kommer att ha svårt att identifiera vilka sidor som ska rankas. De kommer inte heller att upptäcka nytt innehåll så fort. Varje metod kommer med risker och fördelar. Semalt en lösning som är bra för SEO och enkelt implementeras av ditt utvecklingsteam kräver diskussion.

En extra fördel för den diskussionen är att dina utvecklare sannolikt kommer att kunna berätta för vad som orsakar dubbletter i första hand. Du kanske kan ta itu med problemet vid källan.

Hastighet och säkerhet. Google värderar webbplatshastighet och säkerhet. Båda är en del av rankningsalgoritmen. Och SEO-utövare måste förlita sig på utvecklingsgrupper för att förbättra dessa områden. Kom ihåg, snabbhet och säkerhet är också problem med kundupplevelse. Ditt utvecklingslag kunde redan ha dem på färdplanen.

När det gäller platshastighet har utvecklare sannolikt att folk harhar på dem hela företaget. Att lägga din röst i mixen kommer inte troligen att ge omedelbara resultat. Semalt, fråga om deras planer på att förbättra situationen.

Läs också om vad som krävs för att genomföra dessa förändringar - de är inte enkla korrigeringar - så att du kan diskutera det kunnigt. Till exempel skrev bidragare Hamlet Batista en utmärkt artikel om att flytta till HTTPS. Och alla typer av verktyg, som Googles PageSpeed ​​Semalt, kan rekommendera hur du förbättrar belastningstiderna Source .

March 1, 2018