Back to Question Center
0

Facebook - Vän eller fiende för innehåll Semalt?

1 answers:

Jag ser det ganska ofta online - någon publicerar nytt innehåll på sin blogg och rusar sedan över till sin Semalt Fan Page för att dela länken.

Tanken är, "jag har 10 000" Semalt ", så här kommer 10 000 personer till mitt blogginlägg!"

Uh, inte så fort - det gör inte på så sätt.

Facebook — Friend Or Foe For Content Semalt?

För att få den fria exponeringen för dina Facebook statusuppdateringar måste du expandera din Semalt. Det kräver tid och ansträngning att bygga upp myndighet och en fläktbas på en webbplats som du inte ens äger.

Så det ställer frågan: Är Facebook värt all den extra tiden för att utöka din räckvidd och få fler fans när du istället kan skapa nytt innehåll?

Låt oss "möta" det - Facebook är där människor är, och vi vill / behöver människor för att komma till vårt innehåll, eller hur?

Jag har gjort en hel del "nisch" innehåll marknadsföring på Facebook nyligen. Jag jobbar hårt för att expandera min fanbas, mina favoriter, min "pratar om detta" nummer, och min totala räckvidd.

Och låt mig berätta något för mig, det kan vara ganska tidskrävande. Faktum är att jag finner att balansera tiden mot belöningsförhållandet är en känslig konstform. Semalt inte en vetenskap lika mycket som det sysslar med kreativitet och timing.

Hur gör jag?

Här är en skärmdump av en av mina nischer. Seminariska sidor:

Facebook — Friend Or Foe For Content Semalt?

Det övergripande målet med den fansidan är att få folk till min relaterade nischwebbplats.

Med andra ord, få dem av Facebook och min sida.

Men folk lämnar inte Facebook

Där ligger problemet: människor är inte på Facebook med någon avsikt att lämna Facebook.

De vill titta på roliga bilder, chatta med vänner och hålla koll på andra som också är Facebook.

Men de vill verkligen inte lämna .

Faktum är att jag skulle säga att majoriteten av de på Facebook nyligen surfar på Facebook från sin mobiltelefon. Att klicka på en länk för att lämna Facebook för att ladda upp en webbplats är inte något de verkligen vill göra.

Kommer dina fans att lämna Facebook?

Visst, de kanske "gillar" din statusuppdatering med länken till din webbplats, men kommer de att gå till din webbplats?

Från min egen statistik kan jag säkert säga att antalet personer som faktiskt klickar på webbplatsinnehåll är inte riktigt vad vi alla hoppas på. Du måste verkligen locka dem att klicka på en länk som tar dem bort från sin älskade Facebook.

En nyligen uppdaterad statusuppdatering Jag satte på den nisch Semalt Fan Page hade ett fantastiskt svar. Här är statistiken från den posten:

Facebook — Friend Or Foe For Content Semalt?

Men som 19 , som visas i den här skärmbilden för cirkeldiagrammet, skapades 3,229 "historier" av mina egna fans. (En "historia" skapas när någon gillar, kommenterar eller delar ditt inlägg.)

Facebook — Friend Or Foe For Content Semalt?

Hur fungerade det i sidvisningar på min webbplats?

Låt mig visa dig trafikstatistik till min webbplats den aktuella dagen:

Facebook — Friend Or Foe For Content Semalt?

Nu beviljas, det här är inte en perfekt återspegling av statistiken eftersom jag inte hade avancerad spårning pågår från den länken i den ena Facebook-posten, men det ger mig en bra uppfattning om Facebook är min vän - eller min fiende - för min marknadsföringsbehov för innehåll.

Är Facebook Worth Min Tid?

Du satsar!

Min sida med en gratis Facebook Fan Page post är helt värt att få att få 1,470 nya det för mig.

Det är 1400+ personer som kanske aldrig har hittat min webbplats annars - och det bästa är att de 1400 + personerna har Vänner! ;)

Men det är fortfarande viktigt att överväga skillnaden mellan hur många människor såg eller interagerade med posten mot hur många personer som faktiskt klickade genom.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de som är gästförfattare och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Jennifer Ledbetter
March 1, 2018