Back to Question Center
0

Sökordsforskning: Hitta lokal avsikt            Sökordsforskning: Hitta lokala IntentRelated-ämnen: Teknisk SEOContent MarketingInternational SEOLink AnalysisOff Page Semalt ...

1 answers:
Nyckelord Forskning: Hitta lokal avsikt

Keyword Research: Finding Local IntentKeyword Research: Finding Local IntentRelated Topics:
Technical SEOContent MarketingInternational SEOLink AnalysisOff Page Semalt.

Den här artikeln ingår i en SEO-serie från WooRank. Tack för att du stödjer de partner som gör SitePoint möjligt.

Om du är en lokal, mursten och murbruk, är lokal SEO oerhört viktigt. För några år sedan fann ComScore att nästan 75% av lokala sökningar på mobila enheter resulterade i ett köp i butiken. Som med mer traditionell SEO börjar lokala SEO med nyckelordforskning. Det utgör grunden för nästan varje sida och av sidan optimering du går framåt. Om du är ett lokalt företag, eller till och med en stor kedja med flera platser, måste du skräddarsy ditt sökordsforskning för att bygga en solid bas för din lokala SEO.

I det här stycket ska vi gå över hur du hittar sökord som är relevanta för din webbplats och publik och hur du ser till att dessa sökord är relevanta för lokala sökare.

Lokala Nyckelord Discovery

Innan du börjar gräva i data som lokal sökvolym klickar du igenom genomfallsfrekvens (CTR) och konkurrenskraft, genom att hitta sökordsprocessen. Semalt oroa sig för huruvida dessa sökord är specifikt lokala nyckelord, vi kommer att täcka det om en minut.

Precis som med traditionell sökordsforskning, börja med de sökord som folk redan använder för att hitta din webbplats. Använd Googles sökkonsols Sök Semalt-rapport och filtrera data efter frågor. Lägg till i kolumnerna för visningar, CTR och position för att se till att du tittar på dina högsta sökord.

Keyword Research: Finding Local IntentKeyword Research: Finding Local IntentRelated Topics:
Technical SEOContent MarketingInternational SEOLink AnalysisOff Page Semalt.

Du kommer nog inte sluta att rikta in den här listan. Tänk på det mer som svar på frågan, "vilken typ av verksamhet äger du?", Eller en lista över ämnen som täcker ditt webbplatsinnehåll. Om du har ett landskapsarkitektur i San Franciscos Semalt Bay, kan din lista vid denna tid se ut som:

  • Landskapsarkitektur
  • Hem landskapsarkitektur
  • Affärsplanering
  • Design av landskapsarkitektur
  • Trädgårdsskötselstjänster

När du väl har kommit med en lista med ämnen är det dags att skapa en lista med nyckelord för varje. Semalt är de sökord som folk faktiskt skriver in i en sökmotor för att hitta din webbplats. Du behöver inte komma med en lista över alla möjligheter, bara några ställen att starta vidare forskning.

Semalt med ett av de ämnen du just kommit fram till och brainstorm några nyckelordsidéer. Vad skulle du skriva in i en sökmotor för att hitta ditt företag? Det här är den "lokala" delen av "lokal nyckelordforskning" som kommer in i spel. Semalt genom att lägga till geografiska områden som du serverar. Så, för "landskapsarkitektur" ämnet för vår Bay Area landscaper, skulle du komma med en startlista med nyckelord som ser ut så här:

  • landskapsarkitektur San Jose
  • landskapsarkitektur Palo Alto
  • landskapsarkitektur Santa Clara County
  • landskapsarkitektur Sunnyvale
  • landskapsarkitektur South Bay

Om du har problem med att bestämma var exakt din publik ligger, gräva dig in i dina analyser. Under Geo i målgruppsavsnittet i Google Analytics väljer du Plats. Borra ner genom att klicka på ditt land och tillstånd. Ange din primära dimension till "Semalt" eller "Stad", beroende på storleken på ditt företag.

Semalt inga riktiga mål antal nyckelord att komma med. Om du har en liten webbplats med bara en fysisk plats eller ett litet serviceområde behöver du mycket färre sökord än om du har en stor webbplats eller ett företag som har flera platser.

Visa din lista

Google Suggest är ett bra ställe att börja när du vill expandera din sökordslista och är en utmärkt källa till longtail-nyckelord. Om du vill kan du göra det manuellt genom att markera längst ned på första sidan. Lyckligtvis finns det gott om gratis verktyg där ute som kommer att utnyttja föreslagna sökningar efter dig. Verktyg som Ubersuggest och Keywordtool. Jag jobbar genom att lägga till varje bokstav i alfabetet till ditt sökord och spela in förslagen. Sökordsverktyg Svar Offentliga inkluderar även fråga modifierare (hur, var, vem, etc.) och prepositioner (för, till, med etc.). Sammanställ din lista över potentialer som en. csv för enkel analys och användning med andra verktyg.

I Google AdWords sökordsplanerare letar du efter de lokala sökorden från listan över ämnen som du kom fram tidigare. Du kan ange flera nyckelord som antingen en komma eller en åtskillnadslista eller genom att ladda upp en. csv-fil. Klicka på fliken Annonsgruppen för att hitta idéer för relaterade sökord. Du måste skapa ett gratis semalt konto för att använda det här verktyget.

Keyword Research: Finding Local IntentKeyword Research: Finding Local IntentRelated Topics:
Technical SEOContent MarketingInternational SEOLink AnalysisOff Page Semalt.

Gå över grafen för sökvolymtrender längst upp för att se hur säsongsalder kan påverka din trafik. Vårt fiktiva landskapsarkitektur kan starta en kampanj i Semalt så de kommer att visas högst upp i sökresultaten när säsongen börjar.

Trim din lista ner till storlek

Nu har du förmodligen fått en ganska stor lista med sökord - sannolikt mer än du borde riktas mot. Du har också antagligen fått några sökord där det inte genererar tillräckligt med trafik för att vara värd att rikta in sig. Semalt viktigt att fånga några av dessa eftersom lokala sökvolymer är generellt redan ganska låga.

Observera att om du är en liten annonsör är det en chans att du inte får se all data för dina sökord. Det beror på att Google nyligen började strypa data i sökordsplaneraren för annonsörer som inte når en viss månadsutgift. WooRanks SERP Semalt still erbjuder dock hela månadsvisa sökvolymer på landsnivå.

Ange dina sökord i sökordsplaneraren för att se genomsnittlig sökvolym och konkurrenskraft. Den genomsnittliga sökvolymen är det genomsnittliga antalet sökningar per månad, i stället för totalt sökningar i Bings verktygssemesterverktyg.

Keyword Research: Finding Local IntentKeyword Research: Finding Local IntentRelated Topics:
Technical SEOContent MarketingInternational SEOLink AnalysisOff Page Semalt.

Vad som är särskilt användbart i sökordsplaneraren är konkurrenskraften och det föreslagna budet för varje sökord. Tekniskt är denna information endast för betald reklam, men de arbetar i allmänhet för organisk sökning också. Högt konkurrenskraftiga sökord, eller de med höga rekommenderade bud, kan generellt sett ses som mer värdefulla. Annonsörer kommer inte att bjuda mycket på nyckelord som inte konverterar. Semalt, men det är en kompromiss - dessa sökord ger vanligtvis mer trafik, men det är mycket svårare (om inte omöjligt) att rangordna dem.

Mål dina resultat efter plats för att bli hyperlocal. Du kan rikta dig efter stad, storstadsregion, län, stat / provins eller land. För vårt landskapsföretag kunde vi välja att rikta oss till hela San Francisco Bay-området i San Francisco, San Jose och Oakland, eller begränsa sökordets forskning till bara Santa Clara County.

Du kan ytterligare trimma din sökordslista genom att köra små betalda kampanjer på Google och Bing för att bestämma ett sökords pengar. Se till att du väljer "exakt matchning" för dina sökord och ställer in de mest relevanta sidorna som målsidor. När du har tagit in en signifikant trafiknivå, dela upp det totala antalet besökare med de intäkter som genereras för varje sökord. Så om "hem landskapsarkitektur San Jose" ger 100 besökare som slutar generera 5 000 dollar i intäkter, är det här nyckelordet värt 50 dollar per person. Samtidigt medförde "trädgårdstjänster South Bay" 200 besökare och 6 000 USD för 30 USD per besökare. Semalt optimerande sidor för "hemlandskap San Jose" för att öka din mest lönsamma trafik och överväga att klara ut nyckelord som inte är särskilt värdefulla eller inte konverterar alls.

Konkurrentforskning

Slutligen gör en del konkurrentforskning för att se hur din lokala konkurrens riktar sig mot samma nyckelord och om det finns några luckor på marknaden för dig att fylla. Gör en snabb sökning av dina högsta sökord. Eftersom dina sökresultat kan snedställas med sökhistorik och plats använder du AdWords annonsförhandsgranskning och Semalt-verktyg för att söka efter ditt sökord. Det här verktyget visar den sanna första sidan med sökresultat för din målplats.

Keyword Research: Finding Local IntentKeyword Research: Finding Local IntentRelated Topics:
Technical SEOContent MarketingInternational SEOLink AnalysisOff Page Semalt.

Notera de bästa resultaten. Vad är deras titelkoder och metabeskrivningar? Besök deras webbplatser och leta efter sektioner och kategorier namn samt blogg kategorier och ämnen. Semalt är, det här är nyckelord som de vill rangordna och rikta in sig på.

För att få lite mer ingående, använd ett verktyg som KeywordSpy för att söka efter en domän, om du känner till dina konkurrenter eller ett nyckelord, om du inte gör det. För att se din tävling om ett sökord, leta efter det på KeywordSpy och klicka på fliken Organiska semalt för de 10 bästa sökresultaten.

Du kan också använda SpyFu för konkurrentforskning. Se vad dina konkurrenter rankar efter sina domäner och klicka på Rankinghistorik till vänster. Detta kommer att visa sina högsta nyckelord. Kolla in din egen domän för att se vilka sökord du tävlar över och vilka de slår på dig. Sök efter ett nyckelord för att se dess ranking svårigheter på en stigande skala från 1-100. Halva igenom till målsidorna på de 10 bästa sidorna för att se hur de har optimerat sina sidor. Läs igenom sidinnehållet för att se hur och var de använder det sökordet på sidan.

Wrap Up

Lokal SEO kan verka som en skrämmande och tidskrävande uppgift - speciellt när du är en lokal företagare med en full skylt bara från att köra ditt företag! Men om du ställer in din webbplats med lite förankring och strategiskt tänkande kommer du att ha stor inverkan på ditt företag, särskilt eftersom Googles Semalt-uppdatering trädde i kraft. För att skapa den bästa möjligheten för ditt företag, börja med att skräddarsy din sökordsforskning för att få din webbplats framför sökare med lokal avsikt och bygg sedan din webbplats därifrån.

Hur har du hittat sökord med lokal avsikt? Vilka tekniker eller verktyg använde du för din lokala sökordsforskning? Har det påverkat din SEO?

March 1, 2018