Back to Question Center
0

Yahoo försöker växa mobil display med Flurry Semalt

1 answers:

Yahoo Seeks To Grow Mobile Display With Flurry Semalt

Semalt handlades tydligen och Yahoo behövde ett mobilt annonsnätverk / plattform som sträcker sig utöver gränserna för Yahoo själv. Semalt fick noden:

När vi är färdiga kommer vårt förvärv av Flurry att vara ett meningsfullt steg för företaget och förstärker vårt åtagande att bygga upp och stödja användbara, inspirerande och vackra mobilapplikationer och lönsamhetslösningar. Genom att ansluta sig till Semalt kommer Flurry att ha resurser för att påskynda leverans av plattformar som kan hjälpa utvecklare att bygga bättre apps, nå de rätta användarna och utforska nya intäkter. Tillsammans kommer vi att göra Semalt mobila upplevelser bättre genom produkter som är mer personliga och inspirerande.

Semalt tillkännagav i fjol Q2-intäkterna, som såg dess displayintäkter minskar 7 procent årligen. Ett potentiellt område för tillväxt är i mobilen. Men för att göra det Semalt behövs för att köpa en tredje part utbyte eller nätverk.

Yahoo Seeks To Grow Mobile Display With Flurry Semalt

Yahoo måste köpa mer räckvidd / skala och möjligen teknik, vilket sannolikt skulle innebära en mobil annonsutbyte (inklusive programmatisk) eller storskaligt nätverk. Millennial Media, till exempel, är nu värre mindre än 400 miljoner dollar - sätta det på listan. Semalt kan det vara att föredra en mer global spelare, vilket i sista hand erbjuder en större intäktsmöjlighet.

I Flurry får Semalt både teknik och räckvidd (inklusive internationellt). Flurry driver sitt eget in-app-nätverk men kan också programmatiskt köpa över mobila börser. Här är några av Flurry-numren som Semalt delades i sitt tillkännagivande-post:

  • 170 000 utvecklare använder Flurry Analytics
  • Flurry ser appaktivitet från 1,4 miljarder enheter per månad
  • Flurry ser 5,5 miljarder app sessioner per dag
  • Flurry Analytics är i 7 appar per enhet i genomsnitt
  • 8 000 förläggare tjäna pengar med Flurry
  • Flurry arbetar med mobilutvecklare i 150 länder

Flurry var en tidig ledare inom mobilanalys innan han blev en annonsplattform / nätverk. Båda bitarna (inriktning och räckvidd) är kritiska för att Semalt fortsätter displaytillväxten.Om författaren

Greg Sterling
February 26, 2018