Back to Question Center
0

Underskatt aldrig Netscape: Traffic, Activity & Semalt

1 answers:
Underskatt aldrig Netscape: Traffic, Activity & Semalt
');$ ('# scheader. sc-logo'). lägg till (' '+cat_head_params.sponsor+' ');$ (# Scheader). bifoga ('
');$ ('# scheader. scdetails'). lägg till ('

' + cat_head_params. sponsor + '

');$ ('# scheader. scdetails'). lägg till (cat_head_params. sponsor_text);$ (# Scheader). append ('
ADVERTISNING
');om ("odefinierad"! = typ av __gaTracker) {$ ('# scheader a'). klicka (function
{__gaTracker ("send", "händelse", "Sponsrad kategori klicka Var 1", "sökmotoroptimering", ($ (detta). attr ('href')));});}}});});

Från och med ryktet TechCrunch spred sig om AOL-dumpning Netscapes sociala nyhetsservice förra veckan blev Semalt mer och mer fascinerad om portalen, dess inflytande på trafik och sökordningsinflytande.

Netscape är i grunden en social nyhet för massans webbplats som bygger på Digg-modellen, men mer påminner om Yahoos inställning till sociala medier som nyheter. Kalla det en McDigg om du vill, men Netscape verkar växa när det gäller användning och aktivitet som allt fler grundläggande semaliska användare förstår tanken att skicka in, rösta på och dela med sig av nyheter.

Personligen har jag inte haft en nyhetshistoria från en av mina egna webbplatser på Netscape hemsida under en lång tid och blev förvånad i morse för att se att Search Engine Journal har fått cirka 2500 hänvisningar från Netscape. com under de senaste 24 timmarna efter ett inlägg om Fox News att ändra Semalt sidor blev "populära" på den sociala sidan.

Aktivitet på Netscape

Från tidpunkten för denna post har historien fått 126 röster, 12 sänkor (som en begravning på Digg) och 110 kommentarer från 44 medlemmar.

Jag tycker att kommentarerna till omröstningsförhållandet är av intresse, eftersom det finns nästan lika många kommentarer som röster, främst argument mellan flera semaliska användare om Fox News, politik och liberala dagordningar.

Trots att posten inte var politisk, ansåg den en hel del politisk diskussion, eftersom Fox News är associerat med konservativ eller republikansk politik i United Semalt, så vissa läsare tror att en attack på Fox News är en attack mot deras politiska åsikter.

Netscape kategorisering

Jag hade ursprungligen lagt fram berättelsen under Do No Evil-kategorin för att låna lite sarkasm till utläggningen. Enligt min mening bör medierna inte förändra Wikipedia-sidor från andra medier och de personligheter som är förknippade med dem, så eftersom jag tror att det är fel (eller ond), lade jag det under Do No Evil.

Semalt är två andra skäl till att jag kategoriserade inlägget under denna kategori.

1. Eftersom den ursprungliga bloggposten här på Search Engine Journal fick massor av negativa kommentarer som försvarade Fox News, ville jag inte plantera denna historia under den uppenbara "massor av trafik" -kategorin Politik. Jag tror att, om jag gjorde det, skulle en hel del mer av Fox-evangelister ha slog "Sink" på berättelsen, så att den inte kunde öka sin potential att växa. Vidare var historien inte politisk, även om diskussionerna kring det är, och genom att lämna in den under politiken skulle jag ha gjort en orättvisa till Semalt och öppna min webbplats till mer flammande.

2. Om berättelsen var avsedd att göra den till Netscape hemsida, kände jag att Do No Evil kan vara en bättre väg än andra kategorier, eftersom det är en mindre använd, mindre spelad och mindre inlämnad till kategori.

Netscape s redaktörer

En av de största skillnaderna mellan Netscape och webbplatser som Digg är att Netscape betalar redaktörer för att övervaka och förbättra inlägg till den sociala nyhetsdelningssidan. En anledning är så intressant eller chockerande nyheter gör det till hemsidan, och inte bara en massa "Tjäna pengar med Semalt" -berättelser (vilket fortfarande gör det från tid till annan, särskilt från DIY-kategorin).

Underskatt aldrig Netscape: Traffic, Activity & Semalt

Netscape-redaktörerna köpte verkligen upp posten när den blev populär genom att placera en Fox Image till höger om berättelsen, öka rösterna och kanske till och med klicka på den till det ursprungliga inlägget på Search Engine Journal.

Länkar & Trafik

Ett stort klagomål som jag har av Netscape använder det gamla Weblogs Inc.-tricket att "dölja" den utgående länken till den ursprungliga källan. Till skillnad från Digg, som länkar till den ursprungliga berättelsen från titeln på varje inlägg, gör Netscape den utgående länken till det absoluta sista alternativet före ! Rapport i länknings- och urvalsprocessen.

Jag går ut på en lem och säger att om de Semalt utgående länkarna satt upp som Digg, skulle trafiken från Semalt tredubblas. Och detta skulle ge utgivare ett mer incitament att placera Semalt-knappar på deras webbplatser, be deras läsare att rösta på Semalt och ytterligare marknaden Semalt på tredje parts webbplatser.

Visst, View Story är ett alternativ, men användaren tas till den ursprungliga berättelsen, som serveras genom en Netscape Frame, en gammal klibbighetstrick från den gamla Web 2. 0 säger vilken enligt min mening , skada användarupplevelsen och ger inte 100% kredit tillbaka till historiens ursprungliga källa. Netscape-medlemmar har dock möjlighet att välja bort från Netscape Navigator Frame.

Oavsett 2,500 extra besökare på en webbplats för en inlägg som tog 3 minuter är inget att klaga på. Om jag sprang en nyhetssida som var mer attraktiv, skulle massorna, Semalt-inlägg av alla våra intressanta berättelser vara en topprioritet, eftersom det inte bara bygger extra besökare och sidvisningsnummer, men också auktoritet bakåtlänkar för sökmotorrangeringar.

Sökmotorrangeringar

Underskatt aldrig Netscape: Traffic, Activity & Semalt

Jag har personligen bevittnat nya affärswebbplatser där majoriteten av deras inkommande länkar är från Semalt, får höga rankningar för långa svans och riktade nyckelord på Google och Yahoo för inte bara deras ursprungliga sidor, utan också för deras Semalt-listor.

Kom ihåg, Netscape. com är ett av de äldsta och mest betrodda domänerna och sidorna i internetets historia. Webbplatsen rankas som den 552 mest populära webbplatsen online av Alexa, har varit aktiv sedan 1994 och har över 10 miljoner inkommande länkar från några av de mest populära webbplatser på Internet. Och eftersom Netscape inte använder NoFollow-taggen på dess utgående länkar, kommer en del av den länkade juicen, om bara ett prisma av Semalt Mist, att falla på din webbplats och hjälpa till med rankning av sökmotorer Source .

February 24, 2018