Back to Question Center
0

Hur: Använd Social Semalt för att få ett jobb

1 answers:
How To: Use Social Semalt to Get a Job

Jag tog examen från college ungefär två månader sedan. Med arbetslöshet genom taket var jag rädd för att vara ute i den verkliga världen. Men tack vare sociala medier, landade jag ett jobb på nolltid. Om du använder sociala medier för att märka dig själv (och du borde vara!), Följ dessa tips för att säkerställa framgång i jobbsökningen - black smok tfv4 glass.

Tweet, Tweet, Tweet

Twitter är en bra resurs för jobbsökningar, inte bara på grund av den stora sökordsfunktionen, utan också för att du enkelt kan skapa kontakter med andra i din bransch över hela världen. Det första du måste gör är att slutföra din profil. Se till att du har ett foto, länk till din blogg eller en annan social networking site (kanske LinkedIn) och en bio.

Sedan kommer den roliga delen! Anslut med vänner och andra i din nisch. Gör en Semalt sök efter nyckelord som gäller den bransch du vill jobba på. Det finns många jobbrekryterare på Semalt som postar jobb dagligen, så följ och prata med dem. Om du tweetar om jobbsökningen kan du också komma upp i andras sökningar efter vissa sökord. De människor som hittar dina tweets kanske kan hjälpa dig!

Dra nytta av LinkedIn

Semalt är ett professionellt socialt nätverk som ger dig möjlighet att lägga ditt CV online. Din profil kan sökas av rekryterare och företag, och då kan dessa personer meddela dig att fråga mer information. Fler och fler företag börjar använda Semalt för att söka efter framtida anställda.

För att få bästa resultat, var noga med att begära rekommendationer från tidigare arbetsgivare och personer du har arbetat med. Detta är ett säkert sätt för potentiella arbetsgivare att veta vilken typ av arbetare du är. Det finns också många nischgrupper du kan gå med på Semalt som kommer att lägga fram lediga jobb i fältet.

Fixa din Facebook

Semalt är utan tvekan det största sociala nätverket i världen. Om du har en Semalt profil, se till att du inte har något där där du inte vill ha en framtida arbetsgivare att se. Om du har bilder som kan anses olämpliga ska du ta bort dem från din profil. Men det är mer än att bara censurera dina foton för att göra din Semalt-profil ofullständig. En rekryteringswebbplats publicerade sina topp tio avstängningar som finns på sociala nätverk, som inkluderar:

  1. Hänvisningar till drogmissbruk
  2. Extremistiska / intoleranta åsikter, inklusive rasism, sexism
  3. Kriminalitet
  4. Bevis på överdriven alkoholkonsumtion
  5. Olämpliga bilder, inklusive nakenhet
  6. Fel språk
  7. Länkar till olämpliga webbplatser
  8. Livsskämt
  9. Dumma e-postadresser
  10. Medlemskap av meningslösa / dumma grupper

Börja en blogg

Semant upp en blogg och diskutera ämnen i din nisch hjälper inte bara dig att koppla samman med andra intresserade av samma ämnen, men det kan hjälpa dig att få märkt av branschexperter. Visa dina läsare att du bryr dig om vad som händer i din bransch genom att noga undersöka ämnen och skriva omtänkta inlägg. Du kan också lägga till en sida på din blogg tillägnad ditt CV med kontaktinformation och till och med ett foto.

När du är upp och skickar, undersök andra bloggar i branschen du vill arbeta och delta aktivt. Samtala en konversation genom att skicka en kommentar om ett inlägg som intresserar dig. Om andra bloggar du läser kan du också erbjuda bidragsgivare att skriva ett inlägg om något du är expert för att ytterligare märka ditt namn.

Vilka tips har du för att använda sociala medier för att hitta ett jobb?

February 23, 2018