Back to Question Center
0

SSL och SEO: spelar de båda roll?

1 answers:

Låt oss börja med att komma ihåg några av dina mest aktuella sökningar, bortse från vad du letade efter, antingen kolla dina motståndare eller leta efter några produkter eller tjänster på webben. Du har förmodligen besökt både HTTP och HTTPS-baserade webbsidor. Men vad är den verkliga skillnaden mellan dem, särskilt från SSL och SEO? Med tanke på deras ömsesidiga inverkan på e-handel och de flesta av alla webbutiker, låt oss se hur bra SSL och SEO gör i verkligheten.

ssl and seo

Är SSL och SEO så användbara när de agerar tillsammans?

Låt oss börja med en viss teknisk bakgrund och se hur SSL fungerar. Att vara en del av Hypertext Transport Protocol Security använder en 2048-bitars nyckel för att skydda användarupplevelsen via säkerhetsförfarandena för autentisering, verifiering och kryptering mellan webbservern och webbläsaren själv. I grund och botten finns SSL-säkerhet i tre lager:

  • Kryptering fungerar för att säkerställa att den nuvarande användarens åtgärder inte kan spåras, så att någon information inte kan kapas av svindlarna
  • Verifieringsproceduren hjälper för att motstå hackerattacker, samtidigt som man bygger starkare trovärdighet bland användarna
  • .
  • Dataintegriteten tjänar till att förhindra att alla filer blir korrupta eller obehöriga modifieringar under överföringen

Och låt oss äntligen gå tillbaka till den punkten - vad är den faktiska kopplingen mellan SSL och SEO? Eller hur går säkerheten på att driva din webbplats rankning i sökmotorns resultatsidor? Precis som alla goda lokaler som ger en positiv effekt mot din ranking, såväl som trafik- och konverteringsfrekvensen. Jag menar att din webbplatssäkerhet också har en direkt inverkan på Googles sökalgoritmer när du bestämmer dig för att ge dig en högre ranking. Nedan kommer vi att överväga sambanden mellan SSL och SEO på tre grundläggande håll: rankning, trafik och konvertering:

  • Som redan nämnts är din webbplats rankning ännu mer beroende av SSL-säkerhet än någonsin tidigare. Ser tillbaka till 2014-2015 när Google utfärdade sina första algoritmer för att gynna HTTPS-baserade webbsidor, var SSL-säkerhet enbart en lättalgoritmkomponent för att fatta det slutgiltiga beslutet. Men enligt den officiella statistiken hänvisar nästan hälften av Googles organiska sökresultat till HTTPS-baserade webbplatser säkrade med SSL-certifikat. Dessutom beräknas ungefär 1 procent av alla online-ramar på Internet vara säkra. Så varför att inte använda SSL och SEO för att bara komma före konkurrensen, en gång för alltid?
  • Med tanke på trafikvinster ger bättre ranking vanligtvis ett större trafikflöde, bara för att de fler användarna besöker din webbplats, desto bredare publik kommer du att bli förlovad. Dessutom ger den tillgängliga webbsäkerheten varje potentiell köpare som surfar på Internet en aktiv signal på din webbplats, auktoritet och pålitlighet. De flesta av användarna kommer sannolikt att hoppa över alla oskydda källor och klicka på sökresultatet som kör dem till dina webbsidor, vilket i sin tur ger upphov till din webbplatss CTR-hastighet.
  • SSL och SEO kan trots allt fungera tillsammans för att påverka dina konverteringar betydligt. Jag menar att fler potentiella kunder kommer att omvandlas till de riktiga, när de har besökt din väl säkrade hemsida med en betrodd myndighet. Kom bara ihåg att enligt de ledande undersökningarna skulle över 80% av outvecklade kunder avvisa sitt åtagande att köpa, helt enkelt på att upptäcka att deras bara fyllda personuppgifter kommer genom den osäkra anslutningen Source .
December 22, 2017