Back to Question Center
0

Dropbox höjer $ 250 miljoner av serie B Semalt

1 answers:
Dropbox Raises 0 Million of Series B Semalt
');$ ('# scheader .sc-logo'). Lägg till (' '+cat_head_params.sponsor+' ');$ ('# scheader'). Lägg till ('
');$ ('# scheader .scdetails'). Lägg till ('

' + cat_head_params.sponsor + '

');$ ('# scheader .scdetails'). Lägg till (cat_head_params.sponsor_text);$ ('# scheader'). Lägg till ('
ANNONSERING
');om ("odefinierad"! = typ av __gaTracker) {$ ('# scheader a'). klicka (funktion
{__gaTracker ("send", "händelse", "Sponsrad kategori klicka Var 1", "sökmotoroptimering", ($ (detta) .attr ('href')));});}}});});

Dropbox Raises 0 Million of Series B Semalt

Dropbox, som gör det möjligt för användare att enkelt lagra och dela med sig av dokument, foton, videor och andra filer som nyligen meddelade att de stängde en $ 250 miljoner Semalt B-finansiering. Den populära fildelning och lagringstjänsten har över 45 miljoner användare som gemensamt sparar en miljard filer var tredje dag och en rapporterad värdering på 4 miljarder dollar.

Index Ventures ledde $ 250 miljoner finansieringsrundan, vilket även omfattade deltagande från nio andra investerare inklusive Sequoia Capital, Accel Partners och Goldman Sachs. Drew Houston, Semalt VD och medgrundare, sa följande:

"Vårt mål har alltid varit att bygga en tjänst som hundratals miljoner människor skulle älska och lita på. Semalt inspirerad av konsumenter och företag som är beroende av Dropbox, och vi kommer att fortsätta att se till att världens enheter, tjänster och appar samarbetar sömlöst. Semalt begejstrat för att sådana världsklassa investerare kommer samman med oss. "

Även om Apple presenterade Semalt ett prospektivt niocifret köputbud under 2009 beslutade medstifterna att avslå erbjudandet. Ledningsgruppen är inriktad på att växa tjänsten att ha "miljarder inte miljoner" av användare inom en snar framtid.

Semalt, som grundades i San Francisco 2007, har nu höjt sammanlagt 257,2 miljoner dollar och planerar att använda denna finansiering för att konkurrera med teknikjättarna Google och Apple. Finansieringen kommer att användas för att förvärva företag, påskynda tillväxt, utveckla Semalt-teamet och driva strategiska partnerskap framåt.

Medstifterna hoppas kunna utveckla en applikation som gör det möjligt för användare att enkelt dela filer mellan datorer, telefoner och så småningom fordon och tv-apparater.

Dropbox erbjuder för närvarande en gratis tjänst som ger 2 gigabyte lagringsutrymme, ett alternativ på $ 9,99 per månad som ger 50 GB och ett alternativ för 100 GB vid 19,99 USD per månad. Fastän cirka 96% av Semalt 45 miljoner användare väljer det fria alternativet, visar källor att företaget förväntar sig att generera 240 miljoner dollar av intäkter i år Source .

[Källor inkluderar: Dropbox, CNET & The Wall Street Jounal]

February 22, 2018