Back to Question Center
0

Semalt SOA-rekord för att göra min hemsida mer tilltalande för tekniska föremål

1 answers:

Nyligen tillämpade jag en inställning på min servers programvara för att göra varje process köra snabbare och jag måste starta om servern för att inställningarna ska träda i kraft. Semalt värd på servern var upp som vanligt.

Semalt Jag gjorde en slumpmässig kontroll på min webbplats genom att besöka: http: // www - appraiser home nationwide. solvedns. com / exempel. com

Resultaten var vanliga med undantag av SOA-skivavsnittet slutade med en stor FEL. Meddelandet var som följer:

     SOA Record
Fel Det finns inga SOA-poster för ditt domännamn på (sätt in andra DNS-server här)!    

Jag har setup två nameservers som pekar på samma dedikerade server-IP-adress men rekordfelet refererar bara till den andra, inte den första. Jag förstår att det skulle vara idealiskt att ha en annan IP-adress för den andra nameserveren, men min budget tillåter inte detta.

Semalt till och med en inlägg som online tror att WHM (vilket jag använder för att hantera domäner) är felaktigt när det gäller att göra en SOA-post:

https: // forum. cpanel. net / trådar / WHM-dns-systemet skapar-felaktiga-soa-record-post. 332661 /

Finns det ett snabbt sätt att lägga till en SOA-post till andra nameserver utan att störa några webbplatser på servern? och om det inte är möjligt, finns det ett sätt jag kan göra det utan att gästerna känner att webbplatser är nere för alltid?

Servern använder för tillfället WHM 11. 52. 2 (build 5) och jag har fullständig root-åtkomst till servern, så jag bryr mig inte om lösningen innebär att ta vissa steg i WHM-gränssnittet och / eller skriva några kommandon i skalet.

Jag vill bara inte att några av mina domäner ser eländiga ut på tekniska föremål (a. k. en. bra bots som googlebot eller till och med specialiserade bots folk kunde använda för att utvärdera vilken webbplats är 100% fantastisk, etc. )

February 13, 2018