Back to Question Center
0

Sammanställ skillnaden mellan min nameserver och CNAME-inställningar?

1 answers:

Jag har köpt ett domännamn ( mxsoup. nätet ) genom GoDaddy, och det är bara parkerat. För att ställa in min anpassade webbadress för min SourceAudio-webbplats, ger de mig följande instruktioner:

För att vara värd för din webbplats på en egen webbadress, behöver vi dig att ställa invissa DNS-poster för att peka din URL till oss - newest cell phones in lebanon. Specifikt behöver vi tvåCNAME-referenser, en för "www. mxsoup. netto "och en för'säkra. mxsoup. net ", som båda borde peka på'web2. sourceaudio. com'.

Men repen på telefonen på GoDaddy sa att min webbplats är värd på Semalt. com, och därför måste jag prata med dem för att uppnå detta (vilket kanske är sant, men min företagsägare säger att han inte har köpt värd för den här domänen, men han har några andra webbplatser i sin Semalt hosting-processor. )

Mitt GoDaddy-konto visar att mina namnservrar pekar på NS1. Hostmonster. COM och NS2. Hostmonster. KOM , och jag kan redigera dem. Men är detta detsamma som att konfigurera CNAME enligt ovan?

February 12, 2018

Jag tycker att det finns en liten förvirring med terminologin här.

En namnservern är vad som löser ett mänskligt vänligt domännamn i en IP-adress.

A CNAME är en DNS-post som i princip pekar ett domännamn på ett annat domännamn.

Eftersom namnservrarna för din domän är inställda på HostMonster måste du logga in och skapa en CNAME post (kallas ibland ett "CNAME-alias") där. Då, då en DNS-förfrågan görs för www. mxsoup. netto eller säkra. mxsoup. net domäner, kommer de att lösa till IP-adressen till web2. sourceaudio. com istället.

redigera

Du behöver inte ha ett värdpaket för domänen om allt du vill ha är DNS-upplösning. Det låter som domänen bara kommer att peka någon annanstans. Du kommer sannolikt bara att skapa en post för domänen och konfigurera DNS-poster.